Szolgáltatók Fizetős az e-töltés a MOL-kutakon

Fizetős az e-töltés a MOL-kutakon

Kuthi Áron | 2018.07.31 08:25

Fizetős az e-töltés a MOL-kutakon

Augusztus 1-jétől egy villámtöltés 2990, egy rendes töltés 1990 forintba kerül. A MOL az e-töltőállomások fenntartási költségeivel és az infrastrukturális beruházások megtérülésével magyarázta a váratlan lépést.

Hirdetés

A MOL nem verte nagy dobra az elektromos töltés fizetőssé válását, erre vonatkozó közleményt a cég honlapján nem is lehet találni. A társaság csak az elektromos járművel rendelkező fogyasztóknak szóló oldalán, a molplugee.hu-n tájékoztatott arról, hogy elektromobilitási szolgáltatásuk díjmentessége 2018. augusztus 1-jétől megszűnik.

Az ingyenesség megszűnésére az elektromos mobilitási szakportál, az e-cars.hu kérdezett rá, az írásos válasz szerint "a fogyasztók igényeinek minél szélesebb körű kiszolgálása, a fenntartási költség, valamint az infrastrukturális beruházások megtérülésének érdekében a MOL ezentúl versenypiaci alapon működteti az e-töltő hálózatát."

Villámtöltő (DC) jelenleg négy budapesti MOL-kúton (Istenhegyi út, Kerepesi út, Könyves Kálmán körút, Hunyadi út) található, ezek akár 30 perc alatt is feltöltik az elektromos autó akkumulátorait. Egy villámtöltés ezentúl 2990, egy rendes, lassabb töltés 1990 forintba kerül. A molplugee.hu oldalon hangsúlyozzák, hogy minden elkezdett töltési folyamat egy töltésnek számít, függetlenül annak időtartamától és a leadott energia mennyiségétől.

Mint azt az e-cars.hu kiemelte, a MOL lépése nem jelenti automatikusan azt, hogy más cégek e-töltői is fizetőssé válnának.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink