Szolgáltatók Felhős szoftver szolgáltatókat venne az S&T

Felhős szoftver szolgáltatókat venne az S&T

MTI | 2016.04.09 10:27

Felhős szoftver szolgáltatókat venne az S&T

Az organikus növekedés mellett az idén már felvásárlási célpontokat is keres a magyar IT-tanácsadó vállalkozás - közölte a cég.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint olyan magyar vállalkozásokra pályázik a kft., amelyek a felhő biznisz szoftverszolgáltatási (SaaS) területén működnek. Ezért a szoftverrel, mint szolgáltatással foglalkozó belföldi cégeket térképezi fel az S&T Consulting Hungary Kft.

- A cél, hogy megtaláljuk az ehhez megfelelő know-how-val is rendelkező vállalkozásokat, amelyeknek megfelelő vételi ajánlatot tudunk tenni. Potenciális felvásárlási célpontként akár 10-20 fős cégek is szóba jöhetnek, a lényeg, hogy meglegyen a kellő szolgáltatói kompetencia - idézi a közlemény Szabó Pétert, az S&T Hungary ügyvezető igazgatóját.

Az ügyvezető igazgató úgy fogalmazott: a vételi szándékkal nem csak piacot akarnak szerezni, hanem azt jó eszköznek találják az égető szakemberhiány enyhítésében is, amivel bizonyos területeken az S&T is szembesül. A szoftveripar egyre inkább csapatmunka, amihez a csapattagokat egy időben több helyről "levadászni" sokkal nehezebb, mint egy-egy céget felvásárolni.

A múlt évben az S&T Hungarynél az üzleti mutatók a tulajdonosi elvárásokat felülmúlóan alakultak. A 7,5 milliárd forintos árbevétel szinten tartása mellett jelentősen javult a jövedelmezőség, amely leányvállalati szinten elérte a 30 százalékot. Az idei terv 32 százalék.

Tavaly a cégnél a legjobban teljesítők a CAD/CAM és az SAP üzletágak voltak, megrendelői szinten a pénzügyi szektor hozta a legtöbb üzletet, de lehetett építeni a távközlési szektor megbízásaira is - tartalmazza a közlemény.

Az 1993-ban alapított és 2003 óta tőzsdén jegyzett, ausztriai székhelyű S&T Csoport, mintegy 2200 alkalmazottjával, jelenleg a vezető régiós szolgáltató a teljeskörű tanácsadás, outsourcing, rendszerintegrációs és IT szolgáltatások területén Közép-Kelet-Európa 20 országában. Az S&T Csoport 2014. éves forgalma 385 millió euró volt.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink