Szolgáltatók Európa bekeményít 2017-ben? Csoportos német per indulhat a VW ellen

Európa bekeményít 2017-ben? Csoportos német per indulhat a VW ellen

autopro.hu/B.B. | 2017.01.02 14:30

Európa bekeményít 2017-ben? Csoportos német per indulhat a VW ellen

A tervek szerint egy jogi képviselet január harmadikán nyújtja be azt a csoportos perindítványt, amellyel a német fogyasztók számára is a dízelbotrányban érintett kocsik visszavásárlását és kártérítést harcolna ki.

Hirdetés

A manipulált károsanyag-tisztító berendezéssel szerelt Volkswagen-tulajdonosok nevében kezdeményez a myRight az év harmadik napján egy csoportos pert az autógyártó ellen Németországban. A január harmadikán a braunschweigi bíróságnak bemutatni tervezett vádakra alapozott per egyik fő célja, hogy az amerikai fogyasztókhoz hasonlóan a német ügyfelek csaló szoftverrel ellátott autóit is visszavásárolja a gyártó, írja az Automobilwoche.

Ha megindul a több autótulajdonost tömörítő eljárás, az az első ilyen lenne Németországban a dízelbotrány 2015. szeptemberi kitörése óta. A myRight egyik ügyvédje, Christopher Rother elmondta, az új eljárásban is a fogyasztóvédelmi törvények megsértése lenne a legnagyobb vád.

Azt nem tudni, hogy a kezdeményezés mögött hány VW-tulajdonos áll, ám a myRight képviselői határozottnak tűnnek az ügyben: Rother elmondása szerint a cégnél az Audi, a Skoda és a Seat márkák dízeles termékeinek vevőit képviselve is további perekre készülnek.

A magukat megkárosítva érző VW-tulajdonosok a jogi képviselő honlapján jelezhetik igényüket az érdekképviselet iránt. A myRight kezdetben viseli az eljárás költségeit, egy esetleges, fogyasztóknak kedvező bírósági döntés után viszont már 35 százalékos jutalékot számolna fel.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink