Szolgáltatók Esik az Uber árfolyama a részvénykibocsátás után

Esik az Uber árfolyama a részvénykibocsátás után

MTI | 2019.05.14 08:58

Esik az Uber árfolyama a részvénykibocsátás után

Meredeken csökkent az Uber Technologies árfolyama a New York-i tőzsdén a rosszul sikerült elsődleges részvénykibocsátás (IPO) után.

Hirdetés

Pénteken, a tőzsdei kereskedés első napján 41,6 dolláros árfolyamon zárta a napot a világ vezető internetes fuvarmegosztó cége, ami 7,56 százalékkal alacsonyabb a 45 dolláros kibocsátási árnál. Hétfőn folytatódott a mélyrepülés: a részvény 38,83 dolláron, 7,66 százalékos mínuszban nyitott, eddigi napi mélypontján pedig 37,17 dolláron, 10,65 százalékos veszteségben forgott.

Az Uber magával rántotta legnagyobb riválisát a Lyftet is, amelynek az árfolyama a nyitás után bő fél órával 47,68 dolláron, 6,67 százalékos mínuszban állt. A Lyft március végén hajtott végre elsődleges részvénykibocsátást. A kibocsátási árfolyam 72 dollár volt, amely alapján 24,3 milliárd dollárt ért a teljes vállalat. Azóta piaci értékének egyharmadát veszítette el.

A befektetők attól tartanak, hogy a két fuvarmegosztó cég nem lesz képesek profitot termelni. Mindkét vállalat igyekszik megtalálni a sofőrökkel kapcsolatos költségek csökkentésének módozatait annak érdekében, hogy nyereségessé váljon tevékenységük. A sofőrök viszont éppen a hónap elején több amerikai városban tüntettek, biztosabb munkahelyet, megfelelő jövedelmet és a fuvardíjakból elvont összegek korlátozását követelve.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink