Szolgáltatók Először indult Budapestről METRANS konténervonat a Selyemútra

Először indult Budapestről METRANS konténervonat a Selyemútra

MTI | 2019.10.22 06:36

Először indult Budapestről METRANS konténervonat a Selyemútra

Elindították a METRANS Konténer Kft. Budapestről a kínai Hszianba tartó konténervonatját a vállalat csepeli termináljából. Az Európa és Ázsia közötti hajóval történő áruszállítást felváltja a vasúti, aminek köszönhetően harmadára csökkenhet a sürgős áruk szállításának ideje.

Hirdetés

Már áprilisban megkezdődött a rendszeres vasúti konténerfuvarozás a Selyemúton. Az első vonat, amely több mint 7000 kilométeres szárazföldi útvonalon fuvarozott általános fogyasztási cikkeket a kínai Hszianból, rekordidő, tíz nap alatt érkezett a budapesti BILK vasútlogisztikai központba. A próbavonat a magyar-ukrán határon, Batevo-Eperjeskén keresztül jutott Magyarországra, számolt be róla a Magyar Nemzet. Most fordult a helyzet, elindították az első budapesti konténervonatot, ami Kínába tart.

Nyitókép: mti.hu/ A képen balról: Van-hszü Tung, a Beijing Trans Eurasia Ltd. tulajdonosa, Csou Ji, a kínai nagykövetség első titkára, Baranyi András, a Külgazdasági és Külügyminisztérium keleti kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár, Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) Csepel polgármestere, Kiss Péter, a METRANS csoport elnök-vezérigazgatója és Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elindítja a METRANS csoport Budapestről Kínába tartó első konténervonatát a METRANS Konténer Kft. csepeli termináljában.

Kiemelt Partnereink