Szolgáltatók Egy egész ipari parkot épít a kínai GAC Group

Egy egész ipari parkot épít a kínai GAC Group

autopro.hu/R.M. | 2017.05.12 10:34

Egy egész ipari parkot épít a kínai GAC Group

Az új létesítmények területén önvezető és elektromos autókat is fejlesztenek majd, melyeknek egyik célpiaca az amerikai lesz.

Hirdetés

A GAC már az idei detroiti autó kiállításon bemutatta a tulajdonukban lévő Trumpchi három új modelljét, melyek közül kettő elektromos meghajtással is rendelkezik. A cég ezekkel a típusokkal is már az amerikai piacot célozza.

Ezt viszont jóval meghaladja a legújabb grandiózus tervük, melynek keretein belül egy komplett ipari parkot fognak létrehozni, ahol a legújabb autózási technológiákat fogják kutatni és fejleszteni, és ezek alapján vadiúj elektromos modelleket gyártani. Az építkezés helyszíne Kínában, Guangzhouban lesz.

A parkon belül 679 millióból épül majd az elektromos jármű üzem. Az elvárások szerint ez a részleg már jövőre elkészül majd, és éves szinten 200 ezer elektromos autót is képes lesz legyártani. Maga az egész ipari park pedig nem csupán a GAC tulajdonában lesz, más autógyártók is rendelkeznek majd itt üzemekkel. Az elképzelések igen ambiciózusak, a tervek szerint a park jelentős részét napkollektorokkal fedik majd le, így igen futurisztikus látványt kelt majd.

A GAC nagy hangsúlyt fektet majd az amerikai piacra, hosszútávú terveik közt szerepel egy észak-amerikai üzem létrehozása is - írta meg az autoblog.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink