Szolgáltatók Drágábbak lesznek a szennyező járművek

Drágábbak lesznek a szennyező járművek

MTI | 2018.01.23 12:01

Drágábbak lesznek a szennyező járművek

Nagy átalakulás előtt áll az autópiac, és néhány éven belül jelentősen szigorodni fognak a károsanyag-kibocsátás mértékére vonatkozó szabályozások, így a szennyezőbb járművek sokkal többe kerülnek majd – mondta Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke.

Hirdetés

Az utóbbi időszakban megfigyelhető, hogy a dízel autók forgalma csökken, miközben jelentősen nő a hibrid és az elektromos járművek eladása mondta, hozzátéve, hamarosan nagy mennyiségű dízel autó jelenik majd meg a külföldi használtautó-piacokon.

Nekünk arra kell figyelni, hogy az eddigi rossz folyamatokat ne tetézzük azzal, hogy tárt kapukkal várjuk azokat az autókat, amelyeket odakint leselejteznek. Magyarországnak is át kell állnia arra, hogy kifejezetten a károsanyag-kibocsátás alapján méri az adóterhet a különféle járművekre – emelte ki Gablini Gábor.

Folyamatosan nő mind a használt, mind az új gépjárművek eladása 2014 óta. Az elnök szerint tavaly is ez a trend volt érvényes, és az új technológiák megjelenése ezt a folyamatot csak tovább serkentette. Hozzátette, egyre többen keresik azokat az új technológiákat, amelyek egyrészt a károsanyag-kibocsátás csökkentését (hibrid, elektromos), másrészt pedig a megnövelt biztonságot célozzák. Az utóbbi években megjelent vezetéstámogató rendszerek is rendkívül népszerűek.

Kiemelt Partnereink