Szolgáltatók Dollármilliárdokkal hízik az Uber-konkurens

Dollármilliárdokkal hízik az Uber-konkurens

autopro.hu/B.B. | 2017.08.07 09:02

Dollármilliárdokkal hízik az Uber-konkurens

Hiába az Uber évek óta tartó agresszív terjeszkedése, Kínában nehéz dolga van a fuvarmegosztónak. A helyzet a közeljövőben sem lesz könnyebb, miután befektetők óriási összegeket pumpáltak a legfőbb konkurensbe.

Hirdetés

Masszív tőkeállományhoz jutott az Uber egyik legnagyobb ázsiai vetélytársa, a Grab. Befektetők– köztük a kínai Didi – révén első körben kétmilliárd dollár folyt be a szolgáltatóhoz, amit a tervek szerint egy újabb félmilliárd dolláros tőkeinjekció követ majd.

A 2012-ban alapított Grab Délkelet-Ázsia legnagyobb fuvarmegosztója, ezzel pedig az san franciscoi Uber elsődleges helyi konkurense, írja az Automobilwoche.

Az ázsiai piacok legyűrésének érdekében az Uber még azt követően sem változtatott korábbi agresszív politikáján, hogy Kínában bevételeit rendesen megsínylő árháborúba kezdett a Didivel. A helyi versenytársak azonban stabil anyagi háttérrel rendelkeznek, a Grab például már tavaly szeptemberben is begyűjtött a befektetőktől hárommilliárd dollárt. A szolgáltató a mostani tőkeemelésből még jobban megszilárdíthatja pozícióját a régióban, sőt elkezdheti saját fizetési rendszere, a GrabPay kiépítését.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink