Szolgáltatók Csendben üzembe állítottak egy hipergyors villanytöltő állomást Bábolnán

Csendben üzembe állítottak egy hipergyors villanytöltő állomást Bábolnán

Kuthi Áron | 2019.05.31 13:32

Csendben üzembe állítottak egy hipergyors villanytöltő állomást Bábolnán

Üzembe állt az első magyarországi Ionity-töltőállomás, az oszlopot az M1-es Budapest felé vezető szakaszán, a bábolnai pihenőhelyen (Concó pihenőhely) helyezték el a napokban.

Hirdetés

Az állomásnak nagyon erős töltési kapacitása van, az e-cars.hu elektromobilitási szerint az Ionityvel akár 350 kW-tal is tölthetjük az autónkat. Összehasonlításképpen a publikus normál- és villámtöltők általában a 22 illetve 50 kW-os töltési lehetőséget kínálják.

Az Ionity egy német autógyártókból álló konzorcium, céljuk, hogy gyorstöltő-hálózattal szórják meg Európa főbb útvonalait. A projektben a BMW csoport, a Daimler, a Volkswagen csoport és a Ford vesz részt.

Ezt olvasta már? A napokban kevert óriási vitát, hogy KWh-alapú elszámolást vezettek be öt ELMŰ-ÉMÁSZ töltőállomáson. Egy hónapig 10 Ft/KWh áron lehet az öt állomáson tankolni. Kattintson a kiemelt szavakra és olvassa el, mennyivel emelik a tesztidőszak után az árakat!

A hazai elektromos töltőhálózat a múlt héten máshol is bővült, méghozzá egyszerre hat töltőoszloppal. A Zala Zone járműipari tesztpályán a fogadóépület előtt, a parkolóban két 22 kW AC és egy 22 kW DC töltőkészüléket telepített az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. Ezektől távolabb, a Technikai épület mellett létesült további három töltő: szintén két 22 kW AC és egy 22 kW DC töltőkészülék.

Nyitókép: a Zala Zone fogadóépülete melletti töltőállomás

Hirdetés

Kiemelt Partnereink