Szolgáltatók Bútort is gyárt, meg szerszámot is – fejleszt a Bock

Bútort is gyárt, meg szerszámot is – fejleszt a Bock

MTI | 2019.05.29 09:25

Bútort is gyárt, meg szerszámot is – fejleszt a Bock

A Bock Hungária Kft. főként a bútorpiacon ismert, de ajkai telephelyén az autóipar számára is dolgozik: szerszám- és alkatrésztervezés, szerszámgyártás, műanyag termékek fröccsöntése, valamint összeszerelése zajlik ott.

Hirdetés

A német Bock csoport magyarországi vállalata, a Bock Hungária Kft. 3,8 milliárd forintból bővíti gyártókapacitását Ajkán és Noszlopon, 60 új munkahelyet hozva létre a fejlesztéssel a Veszprém megyei településeken.

Az idén ötvenéves, németországi központú, a mai napig családi tulajdonú Bock vállalatcsoport különböző polimerekből, alumíniumból és poliuretánokból készült alkatrészeket gyárt irodai bútorokhoz, valamint az ipari szektor, többek között a járműipar számára is.

A Bock Hungária Kft. több mint 15 éve van jelen Magyarországon, két telephellyel. Noszlopon az irodaszék mechanikák szerelése és kárpitozása mellett, az irodabútorokhoz használatos poliuretán termékek gyártásával, valamint fémmegmunkálással foglalkoznak, míg Ajkán történik a szerszám- és alkatrésztervezés, a szerszámgyártás, a műanyag termékek fröccsöntése, valamint összeszerelése.

Az anyaországon túl a Bock Kanadában, Kínában és Magyarországon rendelkezik gyártóegységekkel.

Frank Eidmann, a Bock Hungária ügyvezetője a növekvő megrendelői és vevői igényekkel magyarázta a beruházást. Ennek során új gyártócsarnok épül, a gépsorokat pedig robottechnológiával korszerűsítik.

(Fotó: Bock Hungaria Facebook oldala)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink