Breitner Róbert: rendszeres üzemeltetés mellett gyorsan megtérül egy indukciós célgép

Szerző: Pardavi Mariann | 2017.01.24. 08:29

Hevítéshez többféle technológia rendelkezésre áll, a választott módszert a célok függvényében kell megválasztani – véli az Inductor Gyártó és Fejlesztő Kft. ügyvezetője.

– Hogyan kapcsolódnak az autóiparhoz?
– Fő tevékenységünk indukciós hevítési technológiák és berendezések fejlesztése, gyártása. Szolgáltatásunk része a tervezés, kivitelezés, karbantartás, és a technikai szaktanácsadás is. Az indukciós hevítés számos autóipari gyártási folyamat részét képezi már most, illetve képezheti a jövőben. Ezek között említhetem egyebek mellett az acél alkatrészek hőkezelését, a keményforrasztást mechanikus alkatrészeken vagy a fémek olvasztását öntéshez.

– Hogyan illeszthető az indukciós hevítési technológia az ipar jelenlegi igényeihez?
– Napjainkban az ipar célkitűzése, hogy az emberi és anyagi erőforrások optimális felhasználása és környezetünk megóvása mellett a lehető legjobb minőségű terméket állítson elő. Ennek eléréséhez olyan gyártó berendezésekre van szüksége, melyek nagy eljárás biztonság mellett, jól parametrizálhatóan, megbízhatóan, energiahatékonyan, környezetbarát módon üzemelnek. A hevítési feladatok nagy részének ellátása esetén az előbb felsorolt kritériumoknak egy korszerű felépítésű, az adott feladathoz illesztett, intelligens funkciókkal ellátott indukciós hevítő berendezés tesz eleget.

– Milyen előnyei vannak az indukciós hevítésnek?
– Megfelelően kialakított berendezés és technológiai háttér esetén számos előnyről beszélhetünk. A hevítés lokalizálható, irányítható, intenzitása széles határok közt, rendkívül gyorsan változtatható. Elérhető akár 2000 W/cm2 felületi teljesítménysűrűség is. Az egyes munkadarabok hevítése nagy pontossággal, akár egyedileg is vezérelhető, a beállított paramétereket a berendezés hosszú távon is stabilan megtartja. A hevítés paraméterei jól mérhetőek, naplózhatóak, a folyamat ellenőrzés megvalósítható. A hevítési folyamat a külső tényezők, egyéb technológiák paramétereinek hatásától – például környezeti hatások, munkadarabok szórásai, tápláló hálózatok ingadozásai – jól függetleníthető, széles belépő paraméter tartomány esetén is állandó értéken tartható. Mivel hő csak a szükséges helyen és ideig fejlődik, nincs láng, vagy folyamatosan izzó kemencetest, így az eljárás munka- és tűzvédelmi kockázata alacsonyabb, mint a konvencionális eljárások – láng, elektromos fűtés – esetén. A hevítés hatásfoka a konvencionális eljárások hatásfokánál jelentősen nagyobb; speciális esetekben akár 90% körüli érték is elérhető. Ezzel összefüggésben környezetünk védelme is jobban megvalósul.

– Milyen elven működik az indukciós hevítés?
– Ha egy elektromos vezetőben periodikus váltakozó áram folyik, az maga körül váltakozó elektromágneses teret hoz létre. Ebbe a térbe helyezett másik vezetőben, a tér hatására szintén váltakozó elektromos áram indukálódik. Az energia átadás folyamata hasonló a transzformátor működésénél megismerthez. Az indukciós hevítés esetében az első vezető a hevítő tekercs, az induktor, a második vezető maga a munkadarab áram által átjárt része. Ha az induktorban jól megválasztott frekvenciájú és erősségű áram folyik, akkor a közelében lévő munkadarab áram által átjárt részét az abban folyó váltakozó áram felhevíti.

– Miből áll, hogyan épül fel egy indukciós hevítő berendezés?
– Maga a hevítő berendezés általában két jó elkülöníthető egységből áll. A vezérlő egységben kap helyet a hevítéshez energiát adó inverter, a működést ellenőrző, szabályozó és a kommunikációt biztosító rendszerek. A hevítő egység a feladathoz illesztett kialakítású hevítő induktort, esetenként illesztő transzformátort tartalmaz. A vezérlő egységek felépítése tipizált, teljesítmény osztályonként egységes; a hevítő egységek mindig a feladathoz, a működési környezethez illesztettek. A vezérlő szoftver finomhangolása biztosítja a berendezés gyártói környezetbe illesztését. A legtöbb esetben a feladatunk túlmutat magán a hevítő berendezésen, a komplett hevítési technológia megvalósítása a cél. Ilyen esetben a kapcsolódó berendezések, munkadarab manipuláció, hűtés, egyéb technológiai egységek is a berendezés részét képezik.

– Hogyan zajlik a megrendeléstől az utógondozásig tartó folyamat?
– Cégünket leginkább kétféle érdeklődő keresi meg: egyrészt azok a szakemberek, akik az eljárást ismerő mérnökként folyamatosan gondolkodnak a jobb, eredményesebb gyártási folyamatok kialakításán, másrészt azok, akik egy technológiai feladat végrehajtásához újdonságokra nyitottan keresnek megoldást nálunk. Ha a feladat olyan, ami más módszerrel hatékonyabban és/vagy gazdaságosabban megvalósítható, akkor erről tájékoztatjuk az érdeklődőket. Ha indukciós technológiával jól megvalósítható a feladat, akkor a technológiai paraméterek közös meghatározása után elkezdődik a munka. Az első lépés számítások végzése, matematikai modellek készítése, melyet gyakran hevítési kísérlet egészít ki. Ezek után már kiadható a minden részletre kiterjedő ajánlat, amit megegyezés esetén megrendelés követ. A megrendelt berendezés elkészítése annak összetettségétől, méretétől függően néhány hétig, esetleg hónapig tart. A gyártáshoz részegységek raktáron rendelkezésre állnak. A gyártói teszt után következik a leszállítás és üzembe helyezés a megrendelő szakembereivel közösen. A sikeres próbaüzem után megindulhat a termelés, de a jelenlétünk a háttérben folyamatos; segítséget nyújtunk a felmerülő kérdések megoldásában, esetleges módosítások, beállítások elvégzésében, alkatrész utánpótlásban, karbantartásban is. Szervizszolgálatunk általában 1 munkanapon belül oldja meg a felmerülő problémát. Fontos számunkra a közvetlen, személyes kontaktus, a folyamatos konzultáció a megrendelő szakembereivel, szakmai tapasztalat kamatoztatása, a maximális eredmény elérése.

– Mennyi idő alatt térülhet meg egy ilyen berendezésbe fektetett összeg?
– A megtérülés itt is a bekerülés és az üzemeltetés költségeinek, valamint a megtermelt haszon arányán múlik. Az indukciós hevítési technológia mögött kifinomult teljesítményelektronikai és intelligens vezérlő rendszer áll. Ezen rendszerek nem olcsók, tehát technológiánk a magas induló beruházást igénylő, és később megtérülő kategóriába sorolható. A megtérülés jól mérhető az alacsony energia fogyasztásban, a fokozott gyártási hatékonyságban és minőségben egyaránt. Értelemszerűen akkor válik rentábilissá egy ilyen berendezés és technológia, ha azt rendszeresen üzemeltetik, kapacitását kihasználják. Itt utalok vissza az első kérdésre, melyben az autóipari kapcsolat került szóba: ezen iparág szívesen ruház be induláskor többet olyan berendezésbe, amely később többszörösen megtermeli az árát, mindvégig gazdaságosan működve, jó minőséget produkálva. Leendő partnereink döntését gazdaságossági számítások végzésével is támogatjuk.

– Melyik munkát emelné ki a múltból, melyik megoldás volt a legemlékezetesebb?
– Cégünk elmúlt 22 éve alatt számtalan szép szakmai feladatot kaptunk, teljesítettünk. Nehéz kiemelni egyet is, mert minden feladatban van valami, ami ismeretlent, szakmai kihívást tartalmaz, értékes tapasztalatokkal szolgál. Volt olyan, ahol egy úttörő technológia kidolgozása és a hozzá kapcsolódó berendezések létrehozása és beüzemelése volt emlékezetes; másik esetben egy kiterjedt gyártó rendszer több, más szakterületen kiváló partner céggel együttműködve, fővállalkozóként történt felépítése, telepítése marad szép emlék; megint más esetben a technológia bevezetésével elért eredmény, minőség, hatékonyság adott maradandó sikerélményt. Vannak berendezéseink, melyek évente több millió apró alkatrészt hőkezelnek, vagy épp csúcstechnológiás alkatrészek öntésében vesznek részt a jövő elektromos közlekedéséhez. Különleges élmény látni egy könnyűfém tehergépkocsi keréktárcsát, vagy egy diesel üzemanyag pumpát azzal a tudattal, hogy a mi munkánk is része a termék kiváló minőségének. Egyfajta sikerdopping ez magamnak és a kollégáimnak egyaránt.

– Mit érdemes tudni a munkatársi gárdáról?
– Nem nagy a csapat, de a tapasztalt, kreatív és lelkes kollégák egymással jól együttműködve szép eredmények elérésére képesek. Rendszeres a konzultáció, a pozitív, építő jellegű visszacsatolás a tervezést és a kivitelezést végzők között. A kísérleti, fejlesztési munkában, az alkotásban széles körű a részvétel; fontos, hogy mindegyikünk ismerje a célt és az oda vezető utat, és beleadja azt, ami a fejében van. Fontosnak tartom, hogy minden kollégám – legyen mérnök vagy technikus – rendelkezzen egyedi, speciális képességekkel; ezek fejlesztésére folyamatos a szakmai továbbképzés. Évente bővül a csapat, és a fluktuáció igen alacsony; ha valaki pár hónap alatt megtalálja a helyét nálunk, az hosszú távra tervez és marad velünk.

www.inductor.hu