Szolgáltatók Bioüzemanyag-vásárlásával csökkenthető a kibocsátás a SAS-nál

Bioüzemanyag-vásárlásával csökkenthető a kibocsátás a SAS-nál

autopro.hu/B.A. | 2019.09.21 15:02

Bioüzemanyag-vásárlásával csökkenthető a kibocsátás a SAS-nál

A Finnair után a másik nagy skandináv légitársaság is lehetővé tette utasainak, hogy a bioüzemanyag vásárlását támogassák, és ezzel csökkentsék a szén-dioxid-kibocsátást.

Hirdetés

A SAS légitársaság airportal.hu-hoz eljuttatott közleménye szerint az alternatív üzemanyag megvásárlására a repülőjegy foglalásával egyidejűleg, vagy a jegy megváltása és az indulás dátuma közötti időszakban van lehetőség.

Húsz perces blokkok

A társaság blokkokra bontott rendszert dolgozott ki: a repülési időt 20 perces részekre osztotta, és ezekre lehet bioüzemanyagot vásárolni. Az ügyfelek a 2019. szeptemberi árfolyamok szerint 10 dollárért, vagy ugyanennyi euróért vásárolhatnak egy blokk bioüzemanyagot, az pedig szabadon eldönthető, hogy a járat teljes hosszára, vagy csak egy részére.

Alternatív üzemanyagot vásárolnak

Ezt nem feltétlenül azon a járaton fogják felhasználni, mint amire az utas megváltotta jegyét, de a SAS nonprofit szolgáltatásként kezeli az ügyet, ezért minden befolyó pénzből fenntartható forrásból származó alternatív üzemanyagot vásárol majd. Az ilyen hajtóanyag ára jelenleg a szűk gyártókapacitások miatt háromszor, négyszer magasabb, mint a hagyományos keroziné – számolt be az airportal.hu.

Nyitókép: SAS

Hirdetés

Kiemelt Partnereink