Szolgáltatók Bevásárolni indult a Szilícium-völgybe a francia áramszolgáltató

Bevásárolni indult a Szilícium-völgybe a francia áramszolgáltató

Kuthi Áron | 2019.09.04 13:30

Bevásárolni indult a Szilícium-völgybe a francia áramszolgáltató

A francia EDF leányvállalata, a megújuló energiák szolgáltatója, az EDF Renouvelables bejelentette, hogy megvásárolt egy Szilícium-völgyi vállalatot, amely elektromos autók töltésének technológiáján dolgozik.

Hirdetés

A Los Altos-i PowerFlex Systems akvizíciójának összege ugyanakkor nem vált nyilvánossá. A cég intellinges töltési rendszert fejleszt, amely a mindenkori töltési igényeknek megfelelően osztja és táplálja az elektromosságot. A magyarországi lakossági áramszolgáltatásban egykor jelen lévő anyavállalat már 2016-ban körülnézett az amerikai energiapiacon, akkor a groSolar napenergiát előállító columbiai céget vásárolta fel.

A jövőbeli piacra gyúrnak

Az EDF leányvállalata komoly tervet fektetett asztalra az elektromos mobilitás fejlesztésére, ami egyúttal azt is célozza, hogy az 1,3 milliárd eurós éves bevételű vállalat biztosíthassa vezető pozícióját az átalakuló európai piacon (Az EDF már így is az uniós elektromos energiaszükséglet durván 20 százalékát adja, döntően atomenergiából). Az európai e-mobilitási terv arról szól, hogy 2022-ig 30 százalékos részesedést szerezzen az európai autótöltési piacon, de legalábbis négy célországban, Franciaországban, Belgiumban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban. Ezt 75 000 saját telepítésű kúttal szeretné elérni, illetve azáltal, hogy további 250 000 töltőállomáshoz ad elérést az ügyfeleknek, írja a francia ipari hírportál, az usinenouvelle.com.

Nyitókép: A FIA Formula E 2015/16-os szezonjának párizsi futama. Forrás: EDF Facebook

Hirdetés

Kiemelt Partnereink