Szolgáltatók Az új megrendelések miatt lendült meg az ipar Philadelphiában

Az új megrendelések miatt lendült meg az ipar Philadelphiában

MTI | 2018.09.21 13:30

Az új megrendelések miatt lendült meg az ipar Philadelphiában

A vártnál erősebb ütemben bővült a feldolgozóipar teljesítménye az Egyesült Államok közép-atlanti térségében szeptemberben.

Hirdetés

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) philadelphiai ága csütörtökön közölte, hogy a feldolgozóipar teljesítményét tükröző mutató 22,9 pontra nőtt az augusztusi 11,9 pontról. Elemzők mérsékeltebb emelkedést, átlagosan 17,0 pontot vártak szeptemberre.

A nullánál kisebb érték a feldolgozóipar teljesítményének csökkenését jelzi, a pozitív érték pedig bővülésre utal. Az index értéke 2016 júliusa óta folyamatosan pozitív tartományban tartózkodik.

Szeptemberben az új megrendelések alindexe jelentősen, 9,9 pontról 21,4 pontra emelkedett. A teljesített rendeléseket tükröző mutató 16,6 pontról 19,6 pontra, a teljesítésre váró rendeléseké pedig 5,6 pontról 12,6 pontra nőtt.

A ráfordítási árak alakulását tükröző alindex értéke az augusztusi 55,0 pontról 39,6 pontra csökkent, jelezve az árnyomás mérséklődését. Az értékesítési árak változását tükröző mutató értéke 33,2 pontról 19,6 pontra süllyedt.

A foglalkoztatási mutató 14,3 pontról 17,6 pontra emelkedett, míg az átlagos munkaidőé 10,7 pontról 14,6 pontra nőtt.

A vállalkozások azonban egyre kevésbé optimisták a jövőt illetően, a várakozásokat tükröző index értéke csökkent, az előző havi 38,8 pontról 36,3 pontra mérséklődött szeptemberben. Az utóbbi kilenc hónapból hét hónapban esett az index értéke, ez alól csak a március és az augusztus volt kivétel. Elemzők szerint a Fed philadelphiai körzetének feldolgozóipari aktivitásról közölt adata általában az országos trendet tükrözi.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink