Szolgáltatók Az evopro kapta az Innovációs Nagydíjat

Az evopro kapta az Innovációs Nagydíjat

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2016.03.31 14:20

Az evopro kapta az Innovációs Nagydíjat

Moduláris busz fejlesztése mellett vasúti terhelési rendszert is készített a cégcsoport - utóbbiért részesültek az elismerésben.

Hirdetés

Az evopro csoport - az evopro Innovation Kft. és az evopro systems engineering Kft. - az eRDM dinamikus vasúti terhelési rendszer kifejlesztéséért részesült a nagydíjban. Mészáros Csaba, a csoport tulajdonos elnöke kiemelte: öt éven át csiszolták a rendszert, ami mára exportképes termékké vált.

Bodnár Balázs (b) és Szepessy Zsolt Szabolcs (j), a 2015-ös Innovációs Nagydíjjal kitüntetett evopro csoport ügyvezetői, valamint Mészáros Csaba, a csoport tulajdonos-elnöke (b4), illetve Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b2) és Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke (b3) a 24. Magyar Innovációs Nagydíj átadásán az Országházban 2016. március 31-én (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Az eRDM egy dinamikus vasúti terhelésmérő és diagnosztikai rendszer, mely képes az áthaladó szerelvény kerék- és tengelyterheléseinek, világszínvonalat meghaladó 2 százalékos pontossággal történő mérésére, 1 százalék alatti statisztikai mérési bizonytalansággal, a szerelvény utazó sebessége mellett (5-120 kilométer/óra). A saját szabadalommal védett rendszer alkalmas a szerelvények kerék- és forgóváz hibáinak, az aszimmetrikusan terhelt kocsiknak a felismerésére. Az eRDM különböző szolgáltatásai révén nagyban hozzájárul a vasúti infrastruktúra állagmegóvásához, a közlekedésbiztonság növeléséhez, lehetővé teszi a fuvarozás menedzselését és a karbantartás-tervezést is. Az eRDM az első dinamikus terhelésmérő rendszer a MÁV vasúti pályáján.

Az eRDM rendszerdiagramja

Az ünnepségen több díjat is átadtak: az Ipari Innovációs Díjat az Aluinvent Zrt. kapta az alumíniumhab gyártási technológiájának kifejlesztéséért, míg a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díját a DAK Acélszerkezeti Kft. kolletkívájának ítélték oda az általuk kifejlesztett biztonságos acél közúti visszatartó rendszeréért.

Kiemelt Partnereink