Szolgáltatók Az Unió is beszáll Németország és a Fiat vitájába

Az Unió is beszáll Németország és a Fiat vitájába

autopro.hu/B.B. | 2016.10.21 09:15

Az Unió is beszáll Németország és a Fiat vitájába

Az FCA termékeinek emissziója, valamint Németország és Olaszország dízelbotrány után megromló viszonya miatt vállal közvetítő szerepet az EU.

Hirdetés

Mindenképpen tisztázni szeretnék a hatóságok, hogy a Fiat valóban alkalmaz-e kocsijainak károsanyag-kibocsátását manipuláló szoftvereket. A dízelbotrány után a legnagyobb gyártók több termékét is megvizsgálták, akkor merült fel a gyanú, hogy a Fiat egyes modelljei 22 perc után leállítják a motorból távozó gázok tisztítását. A hivatalos vizsgálatok húsz percesek.

A Fiat ügye már-már Németország és Olaszország közti konfliktussá alakult, a minisztériumok vádaskodásán, illetve hárításán túl konkrétumok nem derültek ki. A megkövült helyzetet szeretné most feloldani az Európai Unió.

Az Automobilwoche szerint az Európai Bizottság az adatközlést szeretné megindítani és gördülékennyé tenni. Az EB képviselői hangsúlyozták, feladatuknak a közvetítést tekintik, nem pedig az ítélethozást. A szervezet lépése akár fordulópont is lehet a tavaly szeptember óta már elült emissziós viharokban, hiszen ha valóban érdemi párbeszéd alakul ki, akár újabb csalásra is fény derülhet.

Kiemelt Partnereink