Szolgáltatók Az Uber és a Lyft csatát vesztettek

Az Uber és a Lyft csatát vesztettek

autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.04 14:01

Az Uber és a Lyft csatát vesztettek

A szövetségi bíróság csapást mért az olyan autómegosztó vállalatokra, mint az Uber és a Lyft, mivel elutasította jogorvoslati kérelmüket, amely lehetővé tenné a gépjárművezetők számára, hogy szakszervezetet alapíthassanak.

Hirdetés

Robert Lasnik, az Egyesült Államok bírája elutasította az Amerikai Kereskedelmi Kamara tagjainak nevében benyújtott pert, amely vitatta, hogy a gépjárművezetők vállalkozók, nem alkalmazottak, ezért a szövetségi és állami törvények nem adnak jogot a szakszervezetek alapítására.

Áprilisban Lasnik ideiglenesen megtiltotta az Uber szakszervezetéről hozott törvények hatálybalépését, miközben különféle jogi hatásait vizsgálta, és a kamarai perek ellenére továbbra sem engedte azokat hatályba lépni.

Noha sok sofőr üdvözli a szakszervezetesítést, Lasnik jelenleg is számos, az Uber és Lyft vezetők által indított pert tárgyal, ráadásul a vezetőket a Nemzeti Munkajogvédelmi Alapítvány támogatja a szakszervezeti jogszabályokkal.

Nyilvánvaló, hogy ez nem egyenes, kétoldalú kommunikáció, így az esetleges eredmények komoly példájául szolgálnak majd a megosztó startupok jövőjének.

Kiemelt Partnereink