Szolgáltatók Az ITM irányítja ezentúl a felsőoktatást

Az ITM irányítja ezentúl a felsőoktatást

MTI | 2019.08.26 08:00

Az ITM irányítja ezentúl a felsőoktatást

A kormány úgy döntött, hogy a felsőoktatás irányítása az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz kerül, így tudják biztosítani a kutatás és innováció hatékony irányításának feltételeit.

Hirdetés

A kormány szerint így lesznek biztosítottak a kutatás és innováció hatékony irányításának feltételei. Mindenki egyetértett abban, hogy jobb, ha egy kézben van a felsőoktatás irányítása, és több érv szól amellett, hogy oda kerüljön, ahol a kutatás-fejlesztés és az innováció van.

Bódis József irányít

A felsőoktatást továbbra is Bódis József államtitkár irányítja. A felsőoktatással kapcsolatban a miniszter azt mondta: a Corvinus-egyetem modellje próba, de vannak korlátai annak, hogy mennyiben alkalmazható az más intézményeknél. A kormány vizsgálta, hogy szükség van-e modellváltásra a felsőoktatásban.

Szeptember 1-jén életbe lépnek

A közoktatási területet megerősítik azáltal, hogy Maruzsa Zoltán államtitkári rangban felügyeli majd. Az aktuális komoly feladatok indokolják, hogy a közoktatást ismét államtitkár felügyelje. Ezek a változások legkésőbb szeptember 1-jén életbe lépnek.

Kiemelt Partnereink