Szolgáltatók Az ABB is beszáll az elektromos autóversenyzésbe

Az ABB is beszáll az elektromos autóversenyzésbe

autopro.hu/Sz.F. | 2018.01.11 15:00

Az ABB is beszáll az elektromos autóversenyzésbe

Az ABB és a Formula-E nagy horderejű partnerségre lép. A 2014 szeptemberében, Pekingben megtartott első verseny óta a Formula-E az elektromos hajtású autók elsőszámú nemzetközi bajnokságának számít.

Hirdetés

A Formula-E versenysorozat megfelelő alapot nyújt az e-mobilitás szempontjából fontos elektromos rendszerszerek és digitalizálási technológiák fejlesztéséhez és teszteléséhez, s ezáltal elősegíti az elektromos járművek, a kapcsolódó infrastruktúra és a digitális platformok tervezésének és funkcionalitásának további finomhangolását. Közös erőfeszítéseiknek köszönhetően az ABB és a Formula-E ideális helyzetbe kerül, hogy kitolja az e-mobilitás határait.

Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója és Alejandro Agag, a Formula-E alapítója

Az ABB és a Formula-E jól összeillő párost alkot az legújabb elektromos és a digitális technológiák fejlesztésének élvonalában. A két fél együtt alakítja majd ennek az izgalmas motorsportnak a következő fejezetét, és együtt támogatjuk majd a kiváló teljesítményt nyújtó csapatokat nyilatkozata Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója.

Az ABB FIA Formula-E bajnokság a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA)l elektromos autók számára szervezett, utcai pályákon rendezett versenysorozata, amely a motorsportnak azt a kategóriáját képviseli, amelyben a világon először együléses e-autók részvételével bonyolítanak le nemzetközi versenyeket. A Formula-E keretében a leggyorsabb elektromos járművek vívnak majd izgalmas, kiélezett versenyeket a világ ikonikus helyszínein, így például New Yorkban, Hongkongban, Párizsban és Zürichben. A versenysorozat negyedik évadjában 10 csapat és 20 pilóta fog versenyezni öt kontinens 11 nagyvárosában, hogy elnyerje az ABB Formula-E bajnoki címet. A következő verseny 2018. január 13-án lesz Marrákesben. A 2018. évi versenysorozat júliusban ér majd véget.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink