Szolgáltatók Akár 15 millió forintra is büntethetik a bejelentést elmulasztó fuvarozókat az osztrákok

Akár 15 millió forintra is büntethetik a bejelentést elmulasztó fuvarozókat az osztrákok

MTI | 2017.03.23 08:35

Akár 15 millió forintra is büntethetik a bejelentést elmulasztó fuvarozókat az osztrákok

A munkáltatóknak még indulás előtt kell bejelenteniük a járművezetőket az osztrák pénzügyminisztérium internetes felületén. Aki ezt elmulasztja, első alkalommal 20 ezer, minden további esetnél akár 50 ezer eurós bírságot kaphat munkavállalónként. Ez 6 és 15 millió forint között mozog - hívta fel a figyelmet a WebEye piaci visszajelzések alapján.

Hirdetés

A fuvarozók részére telematikai megoldásokat nyújtó vállalat tájékoztatása szerint az Ausztriába belépő, ott árut vagy utast felvevő és letevő jármű sofőrjét belépés előtt be kell jelenteni az osztrák hatóságoknak, a sofőrnek pedig meg kell fizetni az osztrák minimálbért az ott végzett munka idejére, napidíjként.

A külföldre szállító magyar fuvarozók körülbelül 65 százalékát érintheti a szigorú szabályozás a WebEye piaci adatai alapján.

Ausztria nem az első ország, amely a helyi minimálbér kifizetésére kötelezi a külföldi fuvarozó vállalkozásokat az adott területen fuvarozással eltöltött idő függvényében, korábban már Németország, Franciaország és Olaszország is bevezetett hasonló intézkedéseket.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink