Szolgáltatók A földön farag károsanyag-kibocsátásából a KLM

A földön farag károsanyag-kibocsátásából a KLM

autopro.hu/B.A. | 2019.09.18 08:00

A földön farag károsanyag-kibocsátásából a KLM

A KLM 2020. március 29-től a Thalys nagysebességű vonatával helyettesíti a Brüsszel és az amszterdami Schiphol repülőtér között közlekedő napi járatainak egyikét.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban a KLM, a Thalys és az NS Dutch Railways környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve hosszú távú tervet dolgozott ki arra vonatkozóan, hogyan csökkentse légi járatainak számát Brüsszel és az amszterdami Schiphol repülőtér között – adta hírül az airportal.hu.

Thalys nagysebességű vonat

A KLM Holland Királyi Légitársaság ötről négyre csökkenti napi légi járatai számát Brüsszel és az amszterdami Schiphol repülőtér között, a maradék egy járatot pedig a Thalys nagysebességű vonatával váltja ki.

A két repülőtér közötti távolság körülbelül 200 kilométer, Thalys menetrendje szerint a vonatok 1 óra 50 perc és 2 óra közötti menetidővel teszik meg ezt a távolságot.

Air&Rail-szolgáltatások

A rövid járatokat eddig is első sorban azok az utasok használták, akik az amszterdami Schiphol repülőtérről csatlakozó járatokkal repülnek interkontinentális állomásokra – hívta fel a figyelmet az airportal.hu.

„A napi járatok számának csökkentése remek módja annak, hogy több tapasztalatot szerezzünk az Air&Rail-szolgáltatások terén” – nyilatkozta Pieter Elbers, a KLM elnök-vezérigazgatója.

Nyitókép: twitter.com/thalys_en

Hirdetés

Kiemelt Partnereink