Szolgáltatók A biztosítók miatt lehet széria a parkolósegéd

A biztosítók miatt lehet széria a parkolósegéd

autopro.hu/H.J. | 2018.10.14 06:00

A biztosítók miatt lehet széria a parkolósegéd

A biztosítótársaságok számára milliárdos károkat okoznak az apró, parkolás és tolatás során történő sérülések. Éppen ezért az Allianz szorgalmazza, hogy a parkolóasszisztens rendszereket az összes új gépjárműbe beépítsék.

Hirdetés

Majdnem minden második balesetet parkolás vagy tolatás közben okoznak a sofőrök, ez pedig a biztosítóknak csak Németországban közel 3,4 milliárd eurójába kerül évente. Pedig a banális és emiatt különösen bosszantó kis koccanások megelőzésére már régóta van megoldás, nem csoda, hogy az Allianz szerint a szabványos asszisztensekkel mind az autósok, mind a biztosító társaságok sokat spórolhatnának, hiszen a balesetek kétharmada elkerülhetővé válna.

Joachim Müller, az Allianz vezérigazgatója elmondta, egyes autógyártók már most is hatékony, parkolás során használható fékrendszereket kínálnak. Hozzátette, a biztosítótársaságok a jövőben jutalmazhatják a funkció telepítését az új autókba.

A biztosítótársaság követelését megosztóan fogadhatják az autótulajdonosok: azon túl, hogy a plusz vezetéstámogató rendszerek esetleges kötelező beépítése még tovább növelné a gépjárművek árait, sokasodik az elektronika a gépjárművekben, amely fokozza a meghibásodások lehetőségét is. Ugyanakkor lehetőség nyílna arra is, hogy az asszisztens segítségével kinyert autóhasználati adatoknak köszönhetően a hosszú távon biztonságosan közlekedőknek további biztosítási kedvezményeket nyújtsanak a társaságok.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink