Szolgáltatók A Jungheinrich Hungária Kft. a legjobb munkahely

A Jungheinrich Hungária Kft. a legjobb munkahely

autopro.hu/P.M. | 2016.10.28 16:45

A Jungheinrich Hungária Kft. a legjobb munkahely

2016. október 27-én között adták át a Legjobb Munkahely díjat. A Jungheinrich Hungária Kft. nyerte az elismerést az 50-250 fő közötti vállalatok kategóriájában.

Hirdetés

Az Aon Hewitt humánerőforrás-tanácsadó vállalat 16. alkalommal készítette el a Legjobb Munkahely Programjának keretében a dolgozói elkötelezettséget vizsgáló kutatását. Idén 91 cég 44 ezer munkavállalója válaszolt a kérdésekre. A felmérés azokra a mutatókra koncentrál, amelyek a munkavállalói elkötelezettséget és a kulcsfontosságú folyamatokkal való elégedettséget – például a karrier, szakmai fejlődés lehetősége, a közvetlen- és felsővezetésbe vetett bizalom – nézi.

– Ma már a vállalatok többsége felismerte, hogy üzleti sikeresség egyik alapköve a munkatársak elkötelezettsége. A Legjobb Munkahelyeken mért magas dolgozói elkötelezettség az üzleti mutatószámok alakulásán is látszik. Ezek a vállalatok magasabb pénzügyi eredményre képesek a bennük rejlő potenciálhoz képest, ügyfeleik elégedettsége és ajánlási valószínűsége magasabb, valamint jobbak a tehetséges munkatársaik megtartásában, a felsővezetés megítélésben és a teljesítményarányos ösztönzésben az átlagos elkötelezettségű vállalatokhoz képest – mondja Köcse Bálint, a Legjobb Munkahely Program projektvezetője.

A hazai vállalatok 3 méretkategóriában nyerhették el az Aon Legjobb Munkahely címet. A Jungheinrich Hungária Kft. a 250 fő alatti kategóriában nyerte el a címet. A vállalat képviseletében Horváth Zoltán, ügyvezető igazgató vette át a díjat.

– A Jungheinrich Hungária Kft. egy 10 fős szervezetből az elmúlt közel 25 évben több mint 100 fős vállalattá fejlődött. Ez a díj megerősít minket abban, hogy a többéves kitartó munka meghozza gyümölcsét a szervezeti kultúra kialakításában. A siker kulcsa az elkötelezett vezetők és tehetséges csapat mellett a munkavállalók támogatása, fejlesztése és mentorálása. Ezúton szeretném megköszönni kollégáink őszinte véleményét.

A legjobb munkahelyek 25-30 százalékponttal eredményesebbek a magyar átlagnál. A legnagyobb különbség az, hogy hogyan vélekednek a saját vállalatuk tehetségvonzó képességéről. Míg a legjobbaknál a megkérdezettek 72%-a vallja, hogy a tehetségeket könnyebben megszerzik és a nyitott pozíciók betöltése nem jelent számukra gondot, addig az átlagnak mindössze 43%-a mondhatja el magáról ugyanezt. A Legjobb Munkahelyek a felsővezetést is sokkal pozitívabban értékelik. 84%-uk ért egyet azzal, hogy a felsővezetők eredményesen vezetik a vállalatot és az embert tekintik a legértékesebb erőforrásnak. Ezek a cégek jobban elismerik a kiemelkedő teljesítményt, a munkavállalók úgy vélekednek, hogy a teljesítményük közvetlen hatással van a javadalmazásukra, tehát ha jobban dolgoznak, többet is keresnek. Elégedettebbek azzal is, hogy fizetésük mennyire van arányban a munkájukkal és a rájuk bízott felelősséggel. A vállalatot vonzó munkáltatóként értékelik és pozitívabban ítélik meg a munkaerőpiacon betöltött szerepét is.

A legjobb munkahelyek az átlaggal ellentétben folyamatos növekedést tudnak felmutatni, a dolgozók 85%-a elkötelezett a cég felé és azt vallja, hogy mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobban teljesítsen.

A Jungheinrich nemzetközi tekintetben a piacvezető vállalkozások közé tartozik az anyagmozgató gépek, valamint a raktári és anyagmozgatási rendszerek területén. A Jungheinrich olyan saját termékeket előállító logisztikai szolgáltató, amely átfogó termékpalettát kínál ügyfeleinek anyagmozgató berendezésekből, raktári állványrendszerekből, ezen kívül az üzemen belüli logisztika teljes vertikumára kiterjedő szolgáltatásokat nyújt. A Jungheinrich részvényei valamennyi német tőzsdén forgalomban vannak.

www.jungheinrich.hu

(A képen Szegvári Krisztina pénzügyi és HR igazgató és Horváth Zoltán ügyvezető igazgató.)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink