Szolgáltatók A BMW-t, a Fordot, és a Jaguárt is támogatja az Egyesült Királyság kormánya

A BMW-t, a Fordot, és a Jaguárt is támogatja az Egyesült Királyság kormánya

autopro.hu/Sz.K. | 2017.04.11 13:10

A BMW-t, a Fordot, és a Jaguárt is támogatja az Egyesült Királyság kormánya

A BMW Csoport, a Ford Motor és a Jaguar Land Rover azok között van, akik 110 millió fontot kapnak az Egyesült Királyság kormányától, alacsony széndioxid kibocsájtású automata autók fejlesztésére.

Hirdetés

A 38 projektre szánt összeg, ami magába foglal 62 millió fontot az alacsony káros anyag kibocsájtásra, és 21 millió fontot az önvezető autókra, segít megvédeni majdnem 2400 munkahelyet- közölte az Üzletért, Energiáért és Ipari Stratégiákért Felelős Minisztérium.

A támogatás annak a törekvésnek a folyománya, amely a jövő iparágainak meghatározását és gondozását célozza, miután az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból. Greg Clark, üzleti ügyekért felelős miniszter megnyugtatta a gyártókat, beleértve a Nissan Motor Co.-t és a PSA Csoportot is, hogy az Egyesült Királyság elkötelezett az ipar irányába. Tette mindezt azért, hogy meggyőzze őket, brit üzemeik fenntartásáról és bővítéséről.

Az alacsony széndioxid kibocsájtású és sofőr nélküli autók a jövő, és kormányként eltökéltek vagyunk az ipari stratégiával kapcsolatban, hogy az erősségeinkre támaszkodva építkezhessünk, és az Egyesült Királyságot e forradalom élvonalába helyezzük. közölte Clark. – Az, hogy invesztálunk ebbe a technológiába, olyan integrált része a kormány törekvéseinek, amely biztosítja az Egyesült Királyságbeli autószektornak, hogy versenyképes legyen és a világ élvonalában tudjon maradni.

Ennek megfelelően a Williams Fejlett Technikája, a Formula 1 csapat tulajdonosa, a Williams Group technológiai szárnya, támogatást fog kapni a Fejlett Hajtási Központtól (APC), és akkumulátorokat fog gyártani az autógyártóknak, többek között az Aston Martinnak.

Az Aston Martin múlt héten elkezdett dolgozni egy új gyáron Wales-ben, ami egy elektromos meghajtású SUV-t, a DBX-et fogja gyártani 2019-ről.

A BMW Mini márkája számára esedékes idén eldönteni, hogy megépítse-e az első elektromos modelljét dél-angliai üzemében, Oxfordban.

A Jaguar Land Rover közölte, szeretne az Egyesült Királyságban elektromos autókat gyártani, de az első elektromos meghajtású autója, az I-Pace SUV a Magna Steyr-ben, Ausztriában fog épülni.

Rajtuk kívül még a következő cégek nyertek támogatást: a CNH Industrial, a Penso Consulting, a Westfield Sportscarts, az Equipmake, a Great British Sports Cars, a Rivardo Innovations, a Romax Technology és a Wrightbus.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink