Szolgáltatók

Akár a jövő évre is áttolódhat az OPEC termeléskorlátozása

Az OPEC és a szervezeten kívüli olajtermelő országok kilenc hónappal is meghosszabbíthatják az év elején életbe léptetett termeléskorlátozási megállapodásukat – értesült a Reuters hírügynökség az előzetes egyeztetésekhez közel álló forrásokból.

Szerző: MTI | 2017.05.09. 08:17

iKomp: szerteágazó kutatás-fejlesztési projekt Nyugat-Magyarországon

A járműipart, az elektronikát, az egyedi gép- és szerkezetgyártást, valamint a műanyag megmunkálást is érinti az a kutatás-fejlesztési projekt, amelyben kifejezetten nagyszámú és szerteágazó eredmény született az elmúlt években. Az idén június végéig futó iKomp-programban a nyugat-magyarországi régió különböző vállalatai és kutatóintézetei vesznek részt példamutató együttműködésben az Opel Szentgotthárd Kft. vezetésével. Az összesen 1,8 milliárd forintos projekt konkrét eredményeiről dr. Viharos Zsolt János, az MTA SZTAKI tudományos főmunkatársa, az iKomp-projekt tudományos koordinátora tájékoztatta lapunkat.

Szerző: Wurmbrandt András | 2017.05.08. 13:28

Jövő kedden nyit a Mach-Tech és Ipar Napjai Kiállítás

Május 9. és 12. között rendezik a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban a Mach-Tech és Ipar Napjai Kiállítást. A teltházas rendezvényen világmárkák, piacvezetők, kis- és középvállalkozások, számos ipari területen tevékenykedő cég kesz jelen egy időben.

Szerző: autopro.hu | 2017.05.04. 10:41

A kormány komoly figyelmet akar szentelni a magyar beszállítói bázis növelésére

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) csúcstalálkozóján azt mondta, nem érdemes kisebb célt kitűznie az országnak, minthogy a legversenyképesebb beruházási környezetet biztosítsa a térségben a leghatékonyabban összekapcsolva a termelést a digitalizációval, és a legversenyképesebb kutatás-fejlesztési helyszínné váljon.

Szerző: MTI | 2017.05.03. 14:12

A Rosenberger nyerte a II. Automotive Foci Kupát

A jászárokszállási székhelyű Rosenberger Magyarország Kft. csapata nyerte az elmúlt szombaton megrendezett II. Automotive Kupa Foci Kupát, a legtöbb gólt szerző együttesnek járó serleget pedig a Móron tevékenykedő Benteler Autótechnika Kft. kispályás „válogatottjának” tagjai vehették át. A legjobb kapusként az aranyérmes együttest erősítő Guba Krisztián kapott különdíjat.

Szerző: autopro.hu | 2017.05.02. 15:29

Lepsényi István: El kell érni, hogy ne kizárólag az autóipar húzza a gazdaságot

Az Audi tavaly decemberben a háromról átállt a két műszakos termelésre, és ez a gazdaság növekedésének ütemében is jócskán meglátszott- a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára a Gépipari Tudományos Egyesület éves közgyűlésén tartott előadásában a fővárosban.

Szerző: Uzoni Ábel | 2017.05.02. 12:00

WebEye: az automatizáció a logisztikát is átformálja

A következő 5-10 évben jelentősen átalakulhat a fuvarozási iparág: az önvezető kamionok, automatizált raktárak, járműkövetés és a drónok elterjedése segítik az áruszállítás gyorsabbá és biztonságosabbá válását – derült ki a WebEye összefoglalójából, amelyet a logisztika napja alkalmából készített a telematikai megoldásokat nyújtó cég.

Szerző: MTI | 2017.04.28. 10:10

Gyártsunk okosan! Smart Factory ConnAction konferencia

Hogyan fejleszthetjük termelésünket csúcstechnológiát képviselő automatizálási eszközökkel költséghatékonyan? Milyen finanszírozási lehetőségek vannak, és mitől lesz sikeres egy ipar 4.0 program? Válaszok a Smart Factory ConnAction konferencián.

Szerző: autopro.hu | 2017.04.25. 10:49

Év végig minden elemében elektronizálják az ekáert

Év végéig az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) minden elemét elektronizálják a tervek szerint - közölte Molnár Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára.

Szerző: MTI | 2017.04.24. 08:53

Közös visegrádi fellépés a fuvarozást érintő nyugat-európai versenykorlátozó intézkedésekkel szemben

Közös nyilatkozatot fogadtak el a visegrádi országok fuvarozói érdekképviseleti szervezetei a nyugat-európai országok versenykorlátozó intézkedéseivel szemben, amelyek ellehetetlenítik a kelet-európai vállalkozásokat – jelentette be Wáberer György, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) elnöke, miniszterelnöki megbízott.

Szerző: MTI | 2017.04.21. 12:26

« ...45678910... »
Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink