Szolgáltatók

A dél-koreai autóipar ellenzi a dízelek betiltását

Nemtetszésüknek adtak hangot a dél-koreai autóipari szervezetek az új köztársasági elnök választási ígérete miatt, miszerint 2030-ig teljesen eltüntetnék az utakról a dízel üzemű járműveket.

Szerző: MTI | 2017.05.16. 09:22

Carboferr: nőtt az acélipari termékek felhasználása a kelet-közép-európai régióban

Tavaly jelentősen meghaladta a 2008-as válság előtti szintet az ötvözetlen acélipari termékek felhasználási volumene a kelet-közép-európai régióban, és ezzel párhuzamosan emelkedett az acélalapanyagok tonnánkénti ára is – közölte a műanyagipari és acélipari termékek nagykereskedelmével foglalkozó Carboferr Zrt.

Szerző: MTI | 2017.05.16. 09:18

Szabad az út Németországban az önvezetés előtt

A német parlament engedélyezte a technológia nyilvános tesztelését, egyben tisztázta, milyen feltételeknek kell megfelelni a használat közben. Nem kis lépés ez az ország autóiparának.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.05.16. 06:30

Fuvarozók egyesülete: össze kell fogni a tervezett uniós szabályozás ellen

Soha ekkora összefogásra és összezárásra nem volt még szüksége a fuvarozóknak, mint ma, amikor Brüsszelben a közúti áru- és személyszállításra vonatkozó jogszabályalkotási tervek egyértelműen ki akarják szorítani a közép-kelet-európaiakat az unió nyugati részéből – mondta a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) főtitkár-helyettese.

Szerző: MTI | 2017.05.12. 13:59

Újabb konténervonat összeköttetés Európa és Kína között

Új konténervonattal bővült Kína és Európa között a vasúti áruszállítási összeköttetés. A 45 konténert szállító vonat az északkelet-kínai Liaoning tartomány Pancsin (Panjin) kikötőjéből indult a belorusz fővárosba, Minszkbe. A szerelvény 16 napig tartó útja Mongólián és Oroszországon keresztül vezet.

Szerző: MTI | 2017.05.11. 09:50

Még májusban megállapodhatnak a beszállítók fejlesztését segítő mintagyárak rendszerének létrehozásáról

A beszállítók fejlesztését az adott ágazat sajátosságaihoz kell igazítani, az Irinyi Tervhez tartozó beszállítói stratégiában kiemelt helyen szerepel az értékláncok versenyképességének javítása, a hálózati együttgondolkodás erősítése - hangsúlyozta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára az Ipar Napjain tartott jármű- és gépipari beszállító konferencián.

Szerző: MTI | 2017.05.11. 09:02

Lepsényi István: az erőforrásokat az innovatív iparágakba kell irányítani

Az erőforrásokat az innovatív iparágakba kell irányítani, ha Magyarország fenntartható, a felzárkózást biztosító ütemű gazdasági növekedést kíván elérni - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára a szaktárca Ipar 4.0 konferenciájának megnyitóján a Budapesti Vásárközpontban.

Szerző: MTI | 2017.05.09. 15:35

« ...3456789... »
Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink