Szolgáltatók

A sávelhagyási figyelmeztetések tényleg életeket menthetnek

Annak gondolata, hogy érintettek lehetünk egy frontális ütközésben, nagyon rémisztő. Még a töréstesztek is izgalmas várakozással töltenek el, akkor is, ha a kormány mögött csak bábuk ülnek. Az olyan biztonsági rendszerek, mint a sávelhagyási figyelmeztetések azonban azért vannak, hogy kivédjék az ilyen baleseteket, és a Közúti Biztonsági Intézet (IIHS) szerint működnek is. Nem meglepő ez, ha a létezésük okát nézzük, azonban hatékonyságuk már annál inkább.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.24. 15:30

Ez lenne az autóipar Marshall-terve?

Nemrég röppent fel egy európai elektromosautó-kvóta ötlete Németországban. A felvetés politikai körökből érkezett, ezért adja magát a kérdés: mit szól a szakértő az indítványhoz?

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.08.23. 14:00

Már a szomszédban a trend, Ausztria is hadat üzent a dízeleknek

Hatszázezer ausztriai dízelautó motorvezérlő szoftverének frissítéséről és a minőségi csere ösztönzéséről született megállapodás az autógyártókkal a keddi osztrák dízelcsúcson - jelentette be kedden Jörg Leichtfried közlekedési miniszter.

Szerző: MTI | 2017.08.23. 11:00

A némethez hasonló eredményt várnak az osztrák dízelcsúcstól

A kedden kezdődő osztrák dízelcsúcstól azt várja az osztrák ÖAMTC autóklub, hogy Ausztriára is kiterjesztik a dízelautók vezérlőszoftverének frissítéséről a németországi dízelcsúcson a kormány és az autógyárak között létrejött megállapodást.

Szerző: MTI | 2017.08.22. 09:02

Mozgolódnak a kisvállalkozások, nőtt a beruházási kedv

Kiemelkedően, 37 százalékkal növelte a kis- és középvállalkozásoknak (kkv-knak) nyújtott új hiteleinek összegét az Erste Bank az első fél évben 2016 hasonló időszakához képest, az idei közel 30 milliárd forintos új kihelyezés hatására a kkv-hitelállomány július végére már elérte a 153 milliárd forintot - közölte a hitelintézet.

Szerző: MTI | 2017.08.21. 16:39

A brit cégek védtelenek a hackerek ellen

A legnagyobb brit vállalatok kétharmada felkészületlen a kibertámadásokkal szemben egy kormányzati felmérés hétfőn ismertetett eredményei szerint.

Szerző: MTI | 2017.08.21. 14:14

Kínai autógyártó kebelezné be az FCA-t

Kína egyik vezető járműgyártója, a Great Wall szemet vetett a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) olasz-amerikai autógyártó konszernre a Reuters értesülései szerint. A Great Wall Motor megerősítette, hogy érdeklődik az FCA iránt.

Szerző: MTI | 2017.08.21. 13:39

A bérfelzárkóztatás a versenyképesség alfája és omegája

A régió és az ország versenyképességének megőrzése volt a központi témája annak a konferenciának, amelyet a nyugat-dunántúli ipari kamarák részvételével tartottak Győrben. A tanácskozás előadói egyetértettek abban, hogy a bérek rendezése nélkül nem lesz megfelelő számú szakképzett munkaerő itthon, anélkül pedig nem lehet versenyképességről beszélni.

Szerző: Wurmbrandt András | 2017.08.18. 14:52

Azt várják, sok magyar céget megöl majd a gazdasági környezet

Az utóbbi időszak csökkenő trendje után a felszámolások számának növekedését várják szakértők, mivel a jogszabályi kötelezettség miatt a korlátolt felelősségű társaságoknak 3 millió forintra kell emelniük alaptőkéjüket - derül ki a feketelista.hu elemzéséből.

Szerző: MTI | 2017.08.18. 07:33

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink