Szolgáltatók

A nagy autógyártók megpróbálnak kibújni a kínai villanyautó-kvóta alól

A Kínában dolgozó nemzetközi autógyártó cégek levélben fordultak a pekingi hatóságokhoz azzal a kéréssel, hogy halasszák el a hibrid és elektromos autók gyártási kvótájának bevezetését, mert ennek feltételeit egyelőre nem tudják teljesíteni, és bevezetése felborítaná üzleti modelljüket.

Szerző: MTI | 2017.07.14. 15:46

Regionális Autóipari Beszállítói Konferencia és Gyárlátogatás Győrben

Hatodik alkalommal rendez Autóipari Beszállítói Konferenciát a QFD Mérnöki Tanácsadó Iroda Kft. Győrben szeptember 27-28-án. A rendezvény az idei évtől regionális, ugyanis a QFD a magyarországi mellett megkapta a VDA QMC képzések szlovéniai, horvát, szerb, bosnyák és makedón licencjogát is, ezért idén ezen országokból is várnak résztvevőket.

Szerző: autopro.hu | 2017.07.14. 11:08

Robogók százezrei futnak kötelező biztosítás nélkül

Napjainkban több mint félmillió robogóval közlekednek Magyarországon, ezeknek csupán mintegy 55 százalékára kötöttek már kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb-t), ugyanakkor a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) becslése szerint mindössze 15-20 százalékuk után fizetik ki rendszeresen az átlagosan évi 3 ezer forint díjat.

Szerző: MTI | 2017.07.14. 08:41

Több országban az S&T tulajdonába került a Kapsch BusinessCom

Az S&T csoport bejelentette, hogy felvásárolta a Kapsch BusinessCom AG. cseh, szlovák és magyar leányvállalatait. A megállapodást az S&T csoport és a Kapsch Csoport anyavállalatai írták alá, és az utóbbi három közép-európai országban tevékenykedő vállalatát érinti.

Szerző: autopro.hu/W.A. | 2017.07.12. 14:51

Matrica-körkép: ennyibe kerül autópályán bejárni Európát

Itt a nyár, a vakáció szezonja, sokan, sokfelé járunk nyaralni, azonban nem árt tisztában lenni vele, hogy melyik országban kell fizetni az autópálya használatáért, és mennyit. Cikkünkben összefoglaljuk a leghasznosabb információkat.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.07.08. 06:30

Dízelbotrány: letartóztatták az Audi egyik volt vezetőjét

Az Egyesült Államok Bírósága tett feljelentést egy korábbi Audi vezető ellen. Az olasz menedzsert csalással, az USA környezetvédelmi törvényeinek megsértésével és összeesküvéssel vádolják. Németországban tartóztatták le.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.07.07. 13:17

Elindult a tőzsdei kereskedés a Waberer´s részvényeivel

Elindult a kereskedés a Waberer´s International Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), részvényenként 5100 forintos induló áron, ami megegyezik a nemrég zárult részvényértékesítésen kialakult árfolyammal.

Szerző: MTI | 2017.07.06. 13:24

Elég volt! Új emissziós tesztrendszer jöhet a németeknél

A VW-botrány után lassan két évvel rendszerszintű reformokba kezd Németország: az új szabályozásban a fogyasztóvédelemtől az önkormányzatokon és a környezetvédőkön keresztül a minisztériumokig sokan szerephez juthatnak.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.07.06. 08:40

Egyre többen parkolnak mobillal

Három év alatt 26,98 milliárd forint forgalom származott mobilparkolásból a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül, további 17 milliárd forintot tett ki az elektronikus autópálya matrica eladások és a tehergépjárművek használatarányos autópályadíj vásárlásainak értéke – közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

Szerző: MTI | 2017.07.04. 09:07

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink