Szolgáltatók 450 új Skodát és 50 új Audit kapott a rendőrség

450 új Skodát és 50 új Audit kapott a rendőrség

autopro.hu/P.M. | 2019.05.22 08:58

450 új Skodát és 50 új Audit kapott a rendőrség

A járőr gépkocsik egyebek mellett lövedékállómellény-tárolóval és járműkövető rendszerrel felszereltek.

Hirdetés

A 2017 óta zajló amortizációs csere harmadik ütemében összesen 500 új autó került a rendőrség birtokába május 21-én. A 150 bűnügyi/ügyintézői és a 350 járőr személygépkocsi beszerzési értéke összesen bruttó 4,08 milliárd forint. Az autók közül 450 Skoda Octavia, 50 Audi A3 típusú – közölte a police.hu.

Azt írják, a járőr- és bűnügyi/ügyintézői járművek beszerzésével a civil személygépkocsik átlagéletkora öt, míg a járőr személygépkocsik átlagéletkora három évre csökkent a rendőrségnél.

Teljes körű karbantartás

Az autók öt évre vagy 200 ezer kilométer futásteljesítményig szóló szervizcsomaggal rendelkeznek, amelyeknek része a teljes körű karbantartás, a szezonális gumicsere, illetve a helyszíni hibaelhárítás is – ennek értéke bruttó 1,39 millárd forint. A járművekhez mind a nyári, mind a téli gumiabroncskészlet biztosított.

Speciális rendőrségi alapfelszerelés

A hatékony feladatellátást, illetve az üzembiztos működtetést garantálja a járművekben elhelyezett úgynevezett rendőrségi alapfelszerelés. A járőr gépkocsik többek között a feliratok megjelenítésére alkalmas fényhíddal, EDR-rádió előkészítéssel és lövedékállómellény-tárolóval felszereltek. Valamennyi autó rendelkezik járműkövető rendszerrel.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink