Szolgáltatók 350 millióból fejlesztették Gyöngyös környékén a közösségi közlekedést

350 millióból fejlesztették Gyöngyös környékén a közösségi közlekedést

MTI | 2015.08.06 08:53

350 millióból fejlesztették Gyöngyös környékén a közösségi közlekedést

Megújult a helyközi tömegközlekedési infrastruktúra, korszerű forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszert is kialakított a Közép-kelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

Hirdetés

Közleményükben felidézték: a gyöngyösi és hevesi kistérségben a helyközi tömegközlekedési feladatokat ellátó Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. - amely a Mátra Volán Zrt. jogutódja - a fejlesztéshez közel 326 millió forintos uniós forráshoz jutott az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében.

A beruházás során egyebek mellett akadálymentesítették a hevesi buszpályaudvart, kerékpártárolót alakítottak ki a gyöngyösi buszpályaudvaron, továbbá kilenc településen buszöblöket építettek ki, illetve újítottak fel.

Ugyancsak a program részeként napelemes utastájékoztató táblákat telepítettek több helyen, 106 autóbuszt fedélzeti központi modullal, illetve kijelzőpanellel szereltek fel. A gyöngyösi és hevesi autóbuszállomáson kiépítették a pályaudvari hangosítást, míg Hevesen kamerarendszert is telepítettek a buszpályaudvarra.

Kiemelt Partnereink