Szolgáltatók 329 töltőállomást helyeznek üzembe

329 töltőállomást helyeznek üzembe

MTI | 2019.05.13 16:59

329 töltőállomást helyeznek üzembe

Több mint harminc elektromos töltőállomást alakított ki az e-Mobi Kft a balatoni turisztikai régióban. Országosan pedig 329 töltőállomást helyeznek üzembe be május végéig – jelentette be a 100 százalékban állami tulajdonban álló e-Mobi Kft.

Hirdetés

Ugron Gáspár Gábor ügyvezető elmondta: társaságuk mintegy 2,8 milliárd forint értékben 329 elektromos töltőállomást helyez üzembe Magyarországon május végéig, amelyből eddig 306 telepítése történt meg.

Ezek közül a Balatonnál 21 településen 31 töltőállomást létesítettek, de a Velencei-tó és a Fertő-tó mentén valamint a tokaji régióban is létesítettek töltőhelyeket.

A turisztikai terület mellett autópályák mentén 20, megyei jogú városokban 60, a fővárosban pedig 210 elektromos töltőállomást építenek ki, mivel Ugron Gáspár Gábor szerint a tisztán vagy részben elektromos meghajtású autókat a nagyvárosok környezetében használják leginkább.

Az ügyvezető igazgató arról is beszélt: társaságuk 85 elektromos autót is vásárolt, amelyeket kormányzati szervekhez, hivatalokhoz helyeztek ki használatba.

A Balaton térségében az e-Mobi Kft. beruházásában Alsóörsön, Alsópáhokon, Badacsonytomajban, Balatonalmádiban, Balatonfenyvesen, Balatonföldváron, Balatonfüreden, Balatonkenesén, Balatonlellén, Balatonszemesen, Fonyódon, Hévízen, Keszthelyen, Révfülöpön, Siófokon, Szántódon, Szigligeten, Tihanyban, Veszprémben, Zalakaroson és Zamárdiban telepítettek töltőállomásokat.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink