Szolgáltatók 160-nal mehetnek majd a vonatok Százhalombatta és Pusztaszabolcs között

160-nal mehetnek majd a vonatok Százhalombatta és Pusztaszabolcs között

MTI | 2017.04.10 08:54

160-nal mehetnek majd a vonatok Százhalombatta és Pusztaszabolcs között

Várhatóan jövő tavasszal kezdődnek meg a Százhalombatta-Pusztaszabolcs vasútvonal felújítási munkái, és 2021-ben adják át a felújított vonalat, amelyen óránként 160 kilométeres sebességgel közlekedhetnek a vonatok.

Hirdetés

A NIF azt közölte, az átépítés előkészítése a befejező szakaszához érkezett, jelenleg a tenderdokumentáció összeállítása zajlik. Az ajánlati felhívás idén a második negyedévben jelenhet meg és eredményes közbeszerzési eljárás esetén a kivitelezési munkák várhatóan jövő tavasszal kezdődnek - írta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. tájékoztatására hivatkozva a hétfői Magyar Hírlap.

A lap felidézi: a Százhalombatta és Pusztaszabolcs közötti, 28 kilométer hosszú vonal modernizációját az Európai Unió támogatja. A tervek szerint zöldmezős beruházásként új nyomvonal épül Százhalombatta és Ercsi között mintegy tíz kilométeres szakaszon, illetve Érd és Érd alsó állomások között 1,3 kilométer hosszú közvetlen összeköttetés létesül. Ercsi és Pusztaszabolcs között pályakorrekciót hajtanak végre, hogy megnövelhessék a sebességet. A beruházás révén átépül Százhalombatta, Iváncsa és Pusztaszabolcs állomás, valamint az állomásokon összesen mintegy 260 P+R (autóparkoló) és több mint 200 B+R (kerékpártároló) épül.

Kiemelt Partnereink