Techtogether Újabb duális szak indításában vesz részt a győri Audi

Újabb duális szak indításában vesz részt a győri Audi

Jablonszky Ábel | 2016.05.13 11:59

Újabb duális szak indításában vesz részt a győri Audi

Szeptembertől 15 új hallgató tanulhat a Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria közös duális képzésein.

Hirdetés

Tavaly az első duális szak elindításával új szakaszába lépett az egyetem és a négykarikások győri vállalata között fennálló, több mint egy évtizedes partnerség. Idén szeptemberben tovább mélyítik az együttműködést, a járműmérnök mellett bevezetik a villamosmérnök duális alapszakot is. Az új képzésre 10 fő nyerhet felvételt, elsőéves járműmérnöknek pedig öt új hallgatót várnak majd. Fontos, hogy a diákoknak nem csak a hagyományos egyetemi felvételin kell jól szerepelniük, a szak megkezdéséhez a győri cégnél is számot kell adniuk tudásukról.

Megtudtuk, hogy az első tapasztalatok alapján az Audinál sikeresnek ítélik a duális képzést, a hallgatók elsajátították a szükséges ismereteket. Az egyetem elsősorban az elméleti tudás átadására helyezi a hangsúlyt, míg a vállalatnál eltöltött gyakorlat ezen ismeretek használatát, megértését, elmélyítését teszi lehetővé valós projektekben, modern, nemzetközi környezetben. Tanulmányaikat mentorok és szakterületi támogatók segítik, akik félévenként értékelik teljesítményüket, továbbá közösen meghatározzák a még fejlesztendő területeket. A hallgatók automatikusan részt vesznek az Audi Hungaria utánpótlásprogramjában, tehát a sikeres záróvizsgát követően a vállalat lehetőséget kínál a szakmai karrier megkezdésére. A duális képzésben résztvevőket tanulmányaik teljes időtartama alatt pénzügyi juttatás illeti meg.

Bár az első évben még nem került előtérbe, a későbbi munkavégzéshez elengedhetetlen az Audi Hungarianál a német nyelv használata. A cég ezért fontosnak tartja a hallgatók nyelvtudásának fejlesztését - a szakmai nyelvet gyakorlati idejük alatt, projektmunkájuk során sajátíthatják el.

Kérdésünkre az Audi munkatársai elmondták, hogy jelenleg az új dolgozók automatikusan részt vesznek a cég beállítási programján, ahol több napon keresztül bepillantást nyerhetnek az Audi Hungaria vállalati működésébe. Az adott szakterületen minden esetben egy több éves tapasztalattal rendelkező munkatárs segíti az integrációt, betanulást. Nagy hangsúlyt fektetnek továbbá különböző szakmai és nem-szakmai tréningekre, továbbképzési lehetőségekre.

A duális képzésre az Audi Hungaria a jövőbe történő, megtérülő befektetésként tekint, elősegítve a hosszú távú munkaerő-utánpótlást. A négykarikások taájékoztatása szerint óriási előny, hogy az elmélethez szükséges gyakorlati ismereteket a hallgatók tanulmányaik alatt nem csak elsajátítják, hanem kellő gyakorlattal el is mélyítik. A fiatal szakemberek így azonnal teljes értékű munkatársként kapcsolódhatnak be a munkába.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink