Techtogether Újabb duális képzést indított az Audi Győrben

Újabb duális képzést indított az Audi Győrben

autopro.hu/G.I. | 2017.09.15 15:15

Újabb duális képzést indított az Audi Győrben

A Széchenyi István Egyetemen immár három szakon folytathatnak gyakorlatorientált tanulmányokat a fiatalok: 2017 szeptemberétől gépészmérnököket is képeznek ilyen formában.

Hirdetés

Az elmúlt években indult villamosmérnök és járműmérnök szakok mellett szeptembertől a Széchenyi Egyetem a gépészmérnök szakkal bővítette a duális képzési kínálatot. Új tantárgy is indul az őszi szemesztertől a Járműgyártás Tanszéken, amely a minőségbiztosítással foglalkozik és az Audi Hungaria gyakorlati szakértői tartják.

Az új szak első évfolyamának 30 hallgatója a nagyvállalat életével és a szakterületek mindennapjaival ismerkedhetett meg a győri autógyártónál a tanév kezdetekor.

A nagyvállalat gyakornoki programjára egyre nagyobb az érdeklődés: létszámrekordot könyvelhettek el a közelmúltban, ugyanis az utóbbi hetekben egyszerre 600 hallgató töltötte szakmai gyakorlatát az Audinál. A fiatalok betekintést kapnak a szakterületek munkájába és szakirányuknak megfelelő projektekben vehetnek részt. A nemzetközi környezetben elsajátítható korszerű szakmai ismeretek, valamint a rendszeres teljesítményértékelés mellett a diákokat tapasztalt mentor segíti tanulmányaik ideje alatt a vállalatnál. Mindemellett német nyelvi kurzusokon is részt vehetnek. A frissdiplomás szakembereket számos karrierlehetőség várja az Audi Hungariánál.

- Vállalatunk lehetőséget nyújt a duális felsőfokú képzés hallgatóinak tudásuk fejlesztésére nemzetközi ipari környezetben. Ugyanakkor fontos számunkra az egyetemi hallgatók kreativitása és innovatív gondolkodásmódja is - mondta Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős igazgatósági tagja.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink