Techtogether Új pilótával gyakorol a SZEnergy Team

Új pilótával gyakorol a SZEnergy Team

autopro.hu/P.M. | 2017.04.29 06:37

Új pilótával gyakorol a SZEnergy Team

A korábbi, nagy rutint szerzett pilótájuk már elhelyezkedett, így az egyik nagy feladat a győri Széchenyi István Egyetemen tevékenykedő csapat számára, hogy új pilótájuk minél több gyakorlatra tegyen szert az energiahatékony jármű vezetése során.

Hirdetés

Pusztai Zoltán csapatkapitány elmondta, amikor az időjárás engedte, a csapat szervezett néhány teszt napot, ahol a verseny körülményeket próbálták minél jobban szimulálni, ezzel segítve a pilóták és a többi csapattag ismerkedését a versenyautóval.

– Azt vizsgáltuk, hogy a körök között mekkora a fogyasztáskülönbség, valamint, hogy a pilóták mennyire tudják tartani a szükséges köridőket, sebességeket. Mivel Zámbó Zoltán, a csapat eddigi pilótája sikeresen megszerezte mesterdiplomáját és az iparban helyezkedett el, így hosszú idő óta először kell új pilóta betanításával foglalkoznunk.

Szerencsére csapaton belül többen is vállalták ezt a fajta kihívást, így idén Gombosi Máté fog körözni a Szelectricityvel a pályán, Guba Patrik pedig a tartalékpilóta szerepét tölti be a verseny alatt.

A csapatkapitány elmonda azt is, ebben az évben kicsit kevesebb idő jutott a felkészülésre, mivel a verseny májusban lesz, de az összes idén tervezett alkatrész már gyártás alatt áll a szponzoroknak köszönhetően. Mint mondta, a legnagyobb kihívást idén is a kiutazás megszervezése okozza, ehhez próbál a csapat fuvarozó vállalatoktól segítséget kérni, hogy kijuttassák az autót és a táborfelszerelést Londonba.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink