Techtogether Városi látványosságot akarnak csinálni az együléses autók versenyéből Győrben

Városi látványosságot akarnak csinálni az együléses autók versenyéből Győrben

Gégény István | 2017.08.18 14:15

Városi látványosságot akarnak csinálni az együléses autók versenyéből Győrben

Új helyszínen, a győri egyetemi kampuszon küzdenek meg egymással 16 ország hallgatói az ünnepi hétvégén. A vállalatok is kiemelt figyelemmel kísérik az eseményt.

Hirdetés

Elméleti képzés, gyakorlati képzés, majd versenyszerű próbatételek - ez lenne az a három összetevő, amely Pintér-Péntek Imre, a Formula Student Hungary gazdája szerint a legjobb kimenetet jelentheti a fiatalok számára egyetemi éveik végén, egyben hatékony belépőként is szolgálva a munkaerő piacára.

Magáról az elmúlt években a gönyűi kikötőben rendezett nemzetközi viadalról több alkalommal írtunk már, ám idén jelentős változásról számolhatunk be: a flaszterről ugyanis városi körülmények közé helyezték át a Formula-1 világát több tekintetben is idéző rendezvényt.

- Az új helyszín új kalandokat ígér - közölte Engelhardt Fanni főszervező, utalva rá, hogy a nagyközönséghez közelebb hozott program ebben a formában számukra is kihívásokat tartogat. Több versenyzővel beszélgetve magunk is meggyőződhettünk róla, hogy a fiatalok óvatosan állnak az új pályafeltételekhez, mindannyian tartanak valamennyire a szokatlan körülményektől.

- 2018-ban már szeretnénk igazi látványossággá, városi attrakcióvá tenni ezt a versenyt, idén azonban a biztonságra, a tapasztalatok megszerzésére tekintettel zárt körülmények között mérkőznek meg a csapatok - tette hozzá Pintér-Péntek Imre.

A bevezető sajtótájékoztatón elhangzott: a Formula Student Hungary különleges színt képvisel a hasonló versenyek sorában, hiszen az elektromos és a belső égésű motorral hajtott versenyautók nem külön, hanem együtt állnak rajthoz a hétvégén.

Négy magyar együttes is színesíti a 16 országból érkezett teljes versenyzői közösséget: a helyi Arrabona Racing Team mellett a BME FRT, a kecskeméti KEFO Motorosport és a Miskolci Egyetem csapata is bemutatja tudását.

De kiknek is mutatják meg, mire képesek? Önmaguknak, az ellenfeleknek, de leginkább azoknak a járműipari, informatikai, gazdasági szférában érdekelt vállalatoknak, akik akár alkatrészek beszállítójaként, akár szponzorként és/vagy leendő munkaadóként szintén beállnak egy képzeletbeli startvonalhoz. Merthogy éles verseny zajlik hazánkban a tehetséges, gyakorlati tapasztalattal rendelkező, kreatív munkaerőért, az ilyen ifjú emberfők koncentrációja pedig ezekben a napokban hihetetlenül kimagasló mértékkel bír a győri kampuszon.

A triális képzés fesztiválján gazdasági konferenciát is tartanak, a magyar csapatokkal is beszélgetünk várakozásaikról, saját fejlesztéseikről, így érdemes a következő napokban gyakran visszalátogatni az Autopro oldalára.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink