Techtogether Varga Mihály: A megújuló magyar iparnak még több szakemberre van szüksége

Varga Mihály: A megújuló magyar iparnak még több szakemberre van szüksége

autopro.hu/G.I. | 2017.09.04 14:51

Varga Mihály: A megújuló magyar iparnak még több szakemberre van szüksége

A nemzetgazdasági miniszter az Óbudai Egyetem tanévnyitó ünnepén tartott beszédet, ahol bejelentette: a kormány 1,8 milliárd forinttal támogatja az intézmény kollégiumfejlesztését.

Hirdetés

– A megújuló és egyre bővülő magyar iparnak minden eddiginél több szakemberre van és lesz szüksége. A felsőoktatási intézmények minden országban a tudományos és kulturális értékek letéteményesei, egyben a jövő alkotói is, de csak akkor tudnak megfelelni ezeknek az elvárásoknak, ha maguk is folyamatosan fejlődnek – emelte ki Varga Mihály. Hozzátette: a kormány ezen a területen is tovább kíván lépni annak érdekében, hogy a teljesítmény még az eddigieknél is hangsúlyosabban jelenjen meg a magyar felsőoktatásban.

A miniszter arról is szólt, hogy a tudomány, a felsőfokú képzés és az ipar kapcsolatának erősítése egyszerre szolgálja a termelő vállalatok, az oktatás és a gazdaság érdekeit. Mint mondta: nyernek a közös munkával az egyetemek és előnyös az együttműködés az iparvállalatok számára is, akár az innovációs eredmények alkalmazását, akár az új tudományos törekvések elérését célozza a partnerség. Mindez kiemelten fontos az egyetemi hallgatók számára is, akik az együttműködés révén korszerű tudáshoz és a munkavállaláshoz ma már elengedhetetlen naprakész gyakorlati ismeretekhez is hozzájutnak – tette hozzá a tárcavezető.

Az Óbudai Egyetem képviseli mindazokat a hagyományokat és büszkélkedhet mindazon eredményekkel, amelyek a magyar felsőoktatást nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő színvonalúvá teszik – emlékeztetett a miniszter, aki szerint külön érdeme az intézménynek, hogy a duális képzés keretében már 52 partnerszervezettel működik együtt.

Kiemelt Partnereink