Techtogether Több száz mérnököt várnak a győri tribológia konferenciára

Több száz mérnököt várnak a győri tribológia konferenciára

autopro.hu/P.M. | 2018.06.18 14:42

Több száz mérnököt várnak a győri tribológia konferenciára

A Széchenyi István Egyetem június 19-én és 20-án rendezi az 5. Győri Tribológiai- és Hatékonysági Konferenciát. Az eseményre több mint száz mérnök érkezik szerte Európából, hogy első kézből értesülhessenek a tudományterület aktualitásairól.

Hirdetés

– Az egyre szigorúbb CO2-kibocsátási szabályok, a motorok fajlagos teljesítményének folyamatos növekedése, a növekvő terhelés a motor alkatrészein, a járművek mechanikai hatékonyság növelésének szükségessége jelentős kihívást jelent a belső égésű motorok érintkező felületeinek, tribológiai viselkedésének optimalizálásában – mondta el Tóth Álmos Dávid, a Belső Égésű Motorok Tanszék oktatója, a konferencia főszervezője.

Ezek a kihívások csak azáltal teljesíthetők, ha a járműhajtás összes érintkező felületeinek tribológiai viszonyait optimalizálják. A konferencia lehetőséget teremt az ezen területen munkálkodó kutatók szakmai tapasztalatainak, kutatási eredményeinek megvitatására, a tudásbázis szélesítésére. A konferencia vizsgálati területe, a tribológia mellett a hatékony meghajtási rendszerek kifejlesztése is a szakmai fórum témája lesz.

Kiemelt Partnereink