Techtogether Német trófeával nyitja az FS-szezont a BME FRT

Német trófeával nyitja az FS-szezont a BME FRT

Pardavi Mariann | 2017.06.19 11:08

Német trófeával nyitja az FS-szezont a BME FRT

Június második hétvégén rendezték az E-Race futamot Németországban, amit a Formula Student sorozat tesztversenyének tartanak. Szezon előtti időpontra szervezik, így a csapatok élesben próbálhatják ki, milyen eredményekre képes egyéves munkájukból született járművük. A BME FRT csapatkapitánya, Sipos Gábor számolt be a magyar sikerről.

Hirdetés

– Milyen eredményekkel zártátok a versenyt?
– Öt versenyszám volt, két statikus és három dinamikus. Igyekeztünk mindegyikre a lehető legjobban felkészülni, melynek meg is lett az eredménye: a gyorsulás és design prezentáció versenyszámok első helyeit hoztuk el, míg a skid pad (wet pad), endurance és business prezentáció 2. helyeit. Minden egyes helyezésre nagyon büszkék vagyunk, sok munka van benne. Ezek így összességében pedig az összesített első helyre voltak elegek, tehát címvédőként ismét sikerült megnyernünk az E-Race versenyt.

– Mit gondolsz, miért tudtatok ilyen jó eredményekkel végezni?
– A szezonunk felépítésében év elejétől fogva szerepelt az E-Race, és annak ellenére, hogy felkészülési verseny, kezdettől fogva nagy súlyt fektettünk rá. Értem ezt a statikus és dinamikus versenyszámokra egyaránt. Büszkék vagyunk az eredményre, és nagyon jó alapot jelent a további munkához.

A BME FRT a 2017-es E-Race-en is jól szerepelt

– Hogy látod, milyen szezont vetít ez előre? Miben kell változtatni, mi maradhat?
– A gépátvétel nagyon szigorú és minden részletre kiterjedő volt, így látjuk azokat a dolgokat, amire különösen figyelnünk kell. A versenyen mindent rendben találtak az autóval, enélkül nem is versenyezhettünk volna, azonban a nyári versenyek alkalmával kulcsfontosságú lesz, hogy a lehető leghamarabb abszolváljuk a gépátvételeket, így az apróságokkal is foglalkoznunk kell. Versenytempó tekintetében az akkumulátorkapacitás növelése, a hajtásrendszer hűtésének javítása és a hajtásszabályozás továbbfejlesztése áll majd a figyelmünk középpontjában, ezeken próbálunk javítani.

– Mivel foglalkoztok jelenleg, még a szezon előtt?
– Hétfőn este érkeztünk haza Németországból, így most két nap pihenés volt a program a csapat számára. Csütörtökön már egy versenyértékelő-meetinggel indítottuk a napot, amelyen meghatároztuk az előttünk álló feladatokat, az elkövetkezendő időszak pontos menetrendjét. Az esetleges módosításokat követően pedig amint lehet pályára lépünk, és folytatjuk a tesztelést.

– Mikor lesz a következő versenyetek?
– Július 20-tól indul az FS East Örkényben, az Euroringen. Nagyjából tehát egy hónapunk van a fejlődésre, hogy a lehető legjobb formában álljunk rajthoz, hiszen nagyon erős mezőny várható az első magyar versenyen.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink