Techtogether Mérnökgenerációk legendás oktatójától búcsúzik a szakma

Mérnökgenerációk legendás oktatójától búcsúzik a szakma

autopro.hu | 2016.02.01 12:49

Mérnökgenerációk legendás oktatójától búcsúzik a szakma

Életének 83. évében elhunyt Nagy Lajos nyugalmazott főiskolai docens, okleveles autógépész mérnök, autó- és járműgépész szakemberek közismert és közkedvelt, nagy tekintélyű tanára.

Hirdetés

Nagy Lajos aktív részese volt annak a hazai felsőoktatást kiteljesítő, új intézménnyel gazdagító folyamatnak, amely Budapestről, a Rippl-Rónai utcából indult, és Győrben, a Mosoni-Duna partján, a Széchenyi István Egyetemen csúcsosodott ki.

Nagy Lajosra friss diplomásként 1954 őszétől a szakrajz, a gépjárműjavítás-technológia, a gépjármű-szerkezettan oktatását bízták rá, ezzel kezdődött több, mint félévszázados műszaki pedagógusi pályafutása. Mérnöktársaival azonnal szakkönyveket kellett írniuk a technikusjelöltek számára. Az elkövetkező évtizedekben tucatnyi főiskolai, egyetemi jegyzet került ki a kezei közül.

Munkaadója 1958-tól már az Autóközlekedési Technikum, majd a Felsőfokú Technikum, később a győri műszaki főiskola Gépjármű-közlekedési Tagozata, az 1975-ös Győrbe költözéstől a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola Közlekedésgépészeti Intézete, nyugdíjba vonulásakor a Széchenyi István Egyetem.

2010-ig tanított és nevelt Nagy Lajos. Nyugdíjasként, 1992 után óraadóként is vállalta a szakmai ismeretek átadását, távoktatásban is. Munkáját több elismerés kísérte.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink