Techtogether Ipari szakemberek mentorálják az Óbudai Egyetem villamosmérnök hallgatóit

Ipari szakemberek mentorálják az Óbudai Egyetem villamosmérnök hallgatóit

autopro.hu/P.M. | 2017.07.03 14:58

Ipari szakemberek mentorálják az Óbudai Egyetem villamosmérnök hallgatóit

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Közművek villamoshálózati elosztó társasága és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara, amelynek értelmében a duális villamosmérnöki képzést választó hallgatók ezután a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft.-t is választhatják egyetemi gyakorlatuk helyszíneként.

Hirdetés

Az egyetem honlapján azt írják, 2017 őszétől az egyetem hat karán, így a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon is indul duális képzés, összesen több mint 200 helyre jelentkezhetnek a középiskolai tanulmányaikat befejezők.

A hallgatóknak alkalmuk lesz arra, hogy a szakképzettségüknek megfelelő munkahelyen és munkakörben összekapcsolják az elméleti és gyakorlati tudást. Ezen túlmenően jártasságot szerezhetnek leendő szakmájuk anyag-, eszköz- és technológia ismeretében is. A nagyvállalati szervezetben eltöltött hetek alkalmat teremtenek az egyetemi hallgatóknak arra is, hogy személyesen megtapasztalják, mit jelent az egyes munkafolyamatokban az együttműködés, a problémamegoldás, a helyzetfelismerés, ami összességében fejleszti az innovációs készségüket is.

A DÉMÁSZ hálózati elosztó társasága nem csupán a gyakorlati idejük alatt segíti a diákokat, a vállalat munkatársai a kiválasztott fiatalokat mentorként is támogatják tanulmányaik és diplomamunkájuk elkészítése során, sikeres diplomázást követően a legjobbaknak pedig munkalehetőséget is kínál a társaság.

Kiemelt Partnereink