Horváth Ádám: ne legyen ciki tanulni, eligazodni a digitális világban

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.02.17. 10:30

Az Informatikai- Elektronikai és Távközlési Vállalkozások Szövetsége korábban már megfogalmazta, hogy a meglévő munkaerő túlnyomó része nem képezi tovább magát, sokan ragadtak a 80-as 90-es évek technológiai szintjén.

Vezetőt választott az IVSZ Oktatási Munkacsoportja, Horváth Ádámra esett a választás, aki elmondta, a részleg fő fókuszát a 2017-es évben a felnőttképzés és a munkaerőpiaci képzések adják.

– Az oktatás és különösen az oktatási informatika az elmúlt 15-20 év folyamatos fejlődésének eredményeképpen mára alapvető változás előtt áll, amellyel minőségileg változtathatja meg az oktatás folyamatait, átláthatóságát és eredményességét. Mindez azonban már nem valósulhat meg az informatikai eszközök oktatás területén való puszta, és szigetszerű felhasználása révén. Az ágazati irányítás, megfelelő minták nélkül azonban nem képes megfogalmazni a megrendelői igényeket, ezért ezeket, tényeken alapuló, valós mintákon keresztül a kínálati oldalnak kell kikísérleteznie és bemutatnia.

Horváth Ádám az IVSZ oktatási igazgatójaként és munkacsoport korábbi vezetőjeként korábban megtapasztalta, hogy az ágazati résztvevők elkötelezettsége magas az oktatás iránt, de kevés az a lehetőség, amelyen keresztül tényleges hatást gyakorolhatnak az oktatás alakítására.

– Oktatási igazgatójaként és a munkacsoport vezetőként arra törekszem, hogy az IVSZ saját belső programjait, a tagvállalatok programjait, illetve az egyéb külső programokat összehangoljam és nagyobb átjárást tegyek lehetővé a tagvállalatok számára az oktatási rendszerrel. A szemléletváltás célja, hogy ne legyen ciki tanulni, ez a fő iránya az idei év aktivitásának.