Techtogether Formula Student: Magyar egyetemisták tudására számít az Audi

Formula Student: Magyar egyetemisták tudására számít az Audi

autopro.hu/Sz.K. | 2017.07.18 15:15

Formula Student: Magyar egyetemisták tudására számít az Audi

Az Audi Hungaria Zrt. három magyar csapatot támogat a Formula Student hazai futamain: a SZEngine, az Arrabona Racing Team és a BME Formula Racing Team a verseny nemzetközi mezőnyében közel 30 ország több mint 60 csapata között áll rajthoz az idei nyáron. A fiatalok egyedi motor- és járműkonstrukciókkal vesznek részt a megmérettetéseken. Az autóipari nagyvállalat számára kulcsfontosságú az egyetemi kooperáció és ezen belül a fiatal mérnök-tehetségek támogatása.

Hirdetés

Az Audi Hungaria potenciális sikertényezőként tekint a fiatal, innovatív gondolkodású egyetemi hallgatókra.

„A ma mérnökhallgatói a jövő eredményeinek megalapozói. Öröm számunkra, hogy segíthetjük a fiatalok ambícióit és láthatjuk sikereiket a Formula Student-en, az autó- és motorsport nagyszerű rendezvényén, mely nagy szakmai rátermettséget és felkészülést igényel” – mondta Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős igazgatósági tagja. „Vállalatunknál kiemelten számítunk az egyetemisták és frissdiplomások tudástőkéjére” – tette hozzá.
A versenysorozat kiváló lehetőséget nyújt a jövő szakembereinek felkarolására, tehetségkutatásra és a vállalat szakterületeivel való közös munkára. A tervezés, a gyártás és a gazdasági megvalósítás során a mérnöki tudás mellett szükséges a csapatmunka, a projektmenedzsment és mindez olyan tapasztalatokat ad a fiataloknak, melyek nagyon hasznos gyakorlatot jelentenek az egyetemi képzésben.

„Csapatunk az Audi Hungariával több éves együttműködésre tekint vissza, így rendkívül hatékony a közös munka és a tudástranszfer. Az elektromos hajtás kapcsán is számos új ismeretre teszünk szert, ami jelentős fejlődési terep számunkra”, utalt a kooperáció előnyeire Sipos Gábor, a BME Formula Racing Team csapatkapitánya, aki végzős gépészmérnök hallgató.
„Sokat jelent csapatunknak a szakmai támogatás, a vállalat szakemberei mintegy mentorként segítenek bennünket”, emelte ki Kun János frissen végzett járműmérnök, az Arrabona Racing Team csapatvezetője.

Az Arrabona Racing Team és a csapat versenyautója

Kungl Máté logisztikai mérnök hallgatóként a SZEngine motorfejlesztő-csapat vezetője, így értékeli a közös munkát: „A személyes konzultációk és workshopok nagyon hasznosak számunkra és segítik csapattagjaink egyéni szakmai fejlődését is.

Jelenleg közel 100 Formula Student-es hallgató tevékenykedik gyakornokként az Audinál Győrben. A Formula Student támogatása óta az autóipari nagyvállalat számos, a versenyen résztvevő hallgatót köszönthetett munkatársként.

A vállalat jelenleg közel 2 000 mérnököt foglalkoztat, évente pedig több mint 700 mérnökhallgató tölti szakmai gyakorlatát az Audi Hungariánál.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink