Techtogether Díjat kapott Kuti József villamosmérnök

Díjat kapott Kuti József villamosmérnök

autopro.hu/Sz.F. | 2018.03.20 11:15

Díjat kapott Kuti József villamosmérnök

Pro Urbe Győr díjat adományozott Győr város közgyűlése Kuti József nyugalmazott egyetemi oktatónak, a Magyar Református Egyház tisztségviselőjének, a Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete alapító elnökének.

Hirdetés

Kuti József (képünkön) villamosmérnök, okleveles matematika-fizika szakos középiskolai tanár, a Széchenyi István Egyetem nyugalmazott egyetemi oktatója 1963-ban kezdett dolgozni a győri egyetem jogelőd intézményében. Az 1970-es évek közepétől oktatási főigazgató-helyettesként egyik irányítója volt a Szegedről és a három budapesti intézetből alakult győri Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola ma is példaként emlegetett integrációjának. Az intézmény egyik meghatározó személyiségének tevékenységét a hallgató-központú gondolkodás határozta, határozza meg. Kuti József ma is aktív kapcsolatot ápol volt távközlési és más mérnöki szakon végzett tanítványaival.

A szakmai ismeretek mellett az egyéni emberi és közösségi értékek kibontakoztatása, a személyes példamutatás pedagógiai ereje tevénységének ma is jegyzett, tekintélyt adó alapja – hangzott el a méltatásban.

(Nyitókép forrása: kisalföld.hu)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink