Techtogether Belevágott a Bosch a közösségi felsőoktatásba

Belevágott a Bosch a közösségi felsőoktatásba

autopro.hu/G.I. | 2016.09.05 12:12

Belevágott a Bosch a közösségi felsőoktatásba

Indul az első tanév Hatvanban, a beszállító kezdeményezésére létrejött Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban.

Hirdetés

A Budapesti Gazdasági Egyetemmel (BGE) együttműködve nemzetközi gazdálkodás felsőoktatási szakképzés, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) pedig villamosmérnöki egyetemi alapképzés indult most Hatvanban. A Heves megyei város Közösségi Felsőoktatási Képzési Központja Magyarország elsőként átadott közösségi oktatást kínáló intézménye.

Az őszi félévet összesen 36 hallgató kezdi meg, közülük 34 a hatvani Bosch gyár munkatársa. – A központban induló képzések hiánypótló és magas szintű tanulási lehetőséget biztosítanak kollégáinknak, akik helyben bővíthetik szaktudásukat. Nemcsak ők, hanem a Bosch is profitál a képzésekből: a vállalatnak lehetősége nyílik a jó szakemberek megtartására, és a mérnökhiányra is megoldást kínálhat a Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ – hangsúlyozta Javier González Pareja.

A BGE égisze alatt induló nemzetközi gazdálkodás felsőfokú szakképzés 4, a BME-vel együttműködésben startoló villamosmérnöki alapképzés pedig 8 féléves. Utóbbi képzésre főként szerviztechnikusok, míg előbbire többségében a gyártásban és a logisztikán dolgozó raktári munkatársak, operátorok jelentkeztek. – Célunk, hogy karrierlehetőséget biztosítsunk azáltal, hogy támogatjuk a kollégák felsőfokú tanulmányait – hangsúlyozta Volker Schilling, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója. A képzés után a szerviztechnikusok jó úton lesznek a mérnöki pozíciók felé. A BGE hallgatók a logisztika területén vevői kapcsolattartói vagy vevői tervezői karrierútra léphetnek tovább – fűzte hozzá.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink