Techtogether Az Ipar 4.0 kutatására kapott ösztöndíjat a Pannon Egyetem oktatója

Az Ipar 4.0 kutatására kapott ösztöndíjat a Pannon Egyetem oktatója

autopro.hu/P.M. | 2017.06.26 15:34

Az Ipar 4.0 kutatására kapott ösztöndíjat a Pannon Egyetem oktatója

A nemzetközileg kimagasló teljesítményű fiatal kutatók hazahívása és itthon tartása érdekében indított Lendület program egyik támogatottja lett dr. Abonyi János.

Hirdetés

A Lendület program felhívására érkezett 96 pályamű közül a rendelkezésre álló támogatási összeg idén 22 fiatal tudós számára tette lehetővé, hogy új kutatócsoportot alakíthasson. A pályázatok mindegyikét legalább három-három anonim szakértő bírálta el, majd a bírálatok alapján a Magyar Tudományos Akadémia elnöke által felkért zsűri tett javaslatot a benyújtott pályázatok támogatási lehetőségeiről.

Abonyi János intézetigazgató, egyetemi tanár (Pannon Egyetem, Mérnöki Kar Folyamatmérnöki Intézeti Tanszék) „Komplex rendszerek megfigyelése a negyedik ipari forradalomban” című pályázatát a zsűri a legkiválóbbak közé sorolta, és támogatásra érdemesnek találta. Abonyi János a küszöbön álló negyedik ipari forradalomra való felkészülés jegyében folytatja tudományos munkáját. Úgy látja, hogy a jövő a hálózatokba rendezett kiberfizikai rendszerek elterjedését hozza. Az intelligens technológiáknak és új gazdaságszervezési elveknek köszönhetően az emberi beavatkozást nem igénylő gyártócellák szervezeteket is áthidaló működtetésével egyedi termékek változó igényekhez igazodó hatékony előállítása valósulhat meg. Kutatási programjának célja: olyan megoldások kidolgozása, amelyek alkalmasak arra, hogy ezekből az egyre komplexebben összefonódott rendszerekből származó adatokból olyan hasznos információkat nyerjen ki, amelyekkel tovább növelhető a rendszerek hatékonysága és megbízhatósága - olvasható a Pannon Egyetem honlapján.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink