Techtogether A versenyszezonra készülnek a miskolci járműépítők

A versenyszezonra készülnek a miskolci járműépítők

autopro.hu | 2015.01.27 09:14

A versenyszezonra készülnek a miskolci járműépítők

Jó pár hét eltelt a nagyszabású mérnökhallgatói csapatverseny, a Techtogether óta. Cikkünkben annak jártunk utána, mi történt a miskolci formulaautó-építőkkel a rendezvény óta. Plósz Evelinnel beszélgettünk, aki a a kommunikációval foglalkozik a Formula Racing Miskolcon belül.

Hirdetés

Éppen két évvel ezelőtt alakult meg a csapat, 2013 januárjában. Az első év az összerázódásról és a kapcsolatkeresésről szólt. Hogyan tekintetek vissza a tavalyi, második évre?
Sok újat tartogatott számunkra 2014. Kiemelném a Formula Student Hungary augusztusi versenyére való meghívást, illetve azt, hogy ott felkészülten tudtuk kiállítani az autónkat, ami nem várt sikereket hozott számunkra. A következő nagyon fontos mérföldkő az új csapattagok bekapcsolódása az autóépítés folyamataiba. Sikerült olyan hallgatókkal gazdagodni, akik kellőképpen motiváltak és értik is a dolgukat. A legutolsó mérföldkőként emelném ki az Techtogether versenyen való részvételünket, ami szintén nagyon sok pozitívumot hajtott csapatunk malmára.

Mi volt számotokra a Techtogether legfontosabb hozadéka?
A csapat összerázódása volt a legnagyobb előnye a versenynek, hiszen ahogyan említettem, szeptemberben több új taggal is bővültünk, és ez remek lehetőség volt arra, hogy jobban megismerjük egymást. A Techtogether egyrészről nagyszerű kezdeményezés, hiszen a jövő mérnökei versenyezhetnek egymással. Ám a legfontosabb az, hogy különböző kategóriák csapatairól van szó: az egyetemi tevékenységük merőben eltér egymástól és ez adja a verseny szépségét. Reméljük, még sok-sok éven át részesei lehetünk a Techtogethernek.

A verseny jó lehetőséget adott arra, hogy megismerjék a csapatok a vállalatok képviselőit. Sikerült olyan cégekkel találkozni, amikkel korábban erre nem adódott lehetőség?
Autónk a szó legszorosabb értelmében vonzotta a tekinteteket, így szerencsére lehetőségünk adódott sokakkal beszélnünk, ezáltal pedig több új szponzort is sikerült megfognunk.

Mire készültök most? Mikor és hol lesz a következő verseny?
Január-február a versenyek nevezési időszaka, így most a regisztrációkra készülünk, illetve meg kell teremtenünk ennek az anyagi hátterét, ami jelenleg nagy kihívás a csapat tagjainak. A benevezések függvénye a következő verseny és annak helyszíne.

Hogy állnak a fejlesztések?
Az új esztendőben sem áll meg a munka. A csapattagok teljes gőzzel dolgoznak, hogy a tervezett határidőket betartsuk és tavaszra az autónk tesztelésre kész állapotban legyen.

Milyen célokat tűztetek ki 2015-re?
Szeretnénk, ha az autónk elkészülne idén tavasszal és a tesztelések sikeresek lennének. Terveink szerint három versenyen indulunk majd el, két külföldin és a legfontosabb versenyünk a hazai Formula Student Hungary lesz Győrben. Elvárásunk az, hogy minden versenyen sikeresen célba érjünk, az eredmény pedig már csak rajtunk múlik. Összegezve, 2015-ben autónk elkészül és remek hangulatú versenyeken tudjuk majd megmérettetni magunkat a legjobb helyezések reményében.

Milyen munkálatok zajlanak jelenleg?
Jelenleg leginkább a különböző részegységek tervezési fázisai zajlanak, illetve a gyártási folyamatok sem állhatnak meg egy pillanatra sem.

Kiemelt Partnereink