Techtogether A közlekedési nevelés már az óvodában kezdődik

A közlekedési nevelés már az óvodában kezdődik

MTI | 2016.06.16 10:18

A közlekedési nevelés már az óvodában kezdődik

Az NFM a biztonságos közlekedés alapjainak megteremtésén dolgozik, ehhez azonban a tudatos nevelésre is szükség van, nyilatkozta közlekedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Hirdetés

Többek között ezt szolgálja a biztonságos óvoda program, amelyet a tárca az életúton programban hirdetett meg, ismertette Mosóczi László. A projekt két részből állt, először olyan óvodák jelentkezését várták, amelyek vállalták a közlekedés tudatos nevelésének beillesztését a mindennapi óvodai foglalkozásokba. A pályázatra 328 intézmény jelentkezett, ezekből választotta ki az NFM azt a 200-at, ahol végül el is indult a képzés.

A projekt második része azokat az óvodákat érintette, amelyek már rendelkeznek ilyen jellegű programmal. A felhívásra több mint 120 óvoda jelentkezetett, amelyekben szakmai zsűri vizsgálta meg a foglalkozásokat és végül 26 intézmény eddigi munkáját díjazták is, 5 komplett Kresz-parkot kapott, 21 pedig különdíjban részesült - mondta a helyettes államtitkár.

Mosóczi László hangsúlyozta: évente mintegy 20 500-20 700 közlekedési baleset történik az országban, az esetek közel 2 százaléka a 6 évesnél fiatalabbakat érinti. A kormány azért indította el ezt a programot, hogy a 14 év alatti korcsoportból ne legyen halálos baleset - mondta.

Kiemelt Partnereink