Techtogether A Kandó Electric is Londonban versenyez

A Kandó Electric is Londonban versenyez

autopro.hu/Sz.K. | 2017.05.23 10:00

A Kandó Electric is Londonban versenyez

A kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjai részt vesznek a május 25 és 28 között megrendezésre Shell Eco-marathonon, a londoni Queen Elizabeth Parkban.

Hirdetés

Idén három magyar csapat utazik Londonba: a kecskeméti Kandó Electric, a győri Széchenyi István Egyetemről a Szenergy, és a Debreceni Egyetem Műszaki Karának csapata.

A Shell Eco-marathonon energiahatékony autók versenyeznek. A verseny lényege, hogy minél hosszabb távot tudjon megtenni az autó, minél kevesebb üzemanyaggal. Ez nagy kihívás a csapatoknak.

A Kandó Kálmán Középiskola diákjai hetedik alkalommal állnak rajthoz. Idén is ugyanaz a karosszériájuk, mint tavaly, de az autó új motort kaphatott, továbbá biztonságtechnikai fejlesztésekbe is kezdtek.

Fejlesztésünk a pilóta életfunkcióit monitorozza, rosszullét esetén lefékezi és leállítja az autót, miközben a duda jelez a pályafelügyelőnek. Más autó esetében a rendszer csak leállítja a motort, de attól még az autó gurul tovább. Így egy rosszullét esetén a pilótát nem védi. A mi fejlesztésünk, az automata fékrendszer ­viszont lehetővé teszi, hogy az autó teljesen megálljon. Leteszteltük, tökéletesen működik – mondta el ­Mészáros Károly, a csapat vezető oktatója a baon.hu-nak.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink