Oktatás

Székesfehérváron készülnek a jövőre: robotokkal és 3D nyomtatással ismerkednek a diákok

Szeptembertől fogadja a gyereket az Alba Innovár digitális élményközpont, ahol humanoid robotokkal, legórobotokkal, 3D szobrászattal és 3D nyomtatással, valamint interaktív asztallal és szociális robotokkal is ismerkedhetnek, míg az úgynevezett szabadulószobában a digitalizáció világára épülő rejtvényekkel és kihívásokkal találkozhatnak a diákok.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.06.21. 16:42

Doktorokat avattak az Óbudai Egyetemen

Június 12-én tartották az Óbudai Egyetem Szenátusának Nyilvános Doktoravató Ünnepi Ülését. Az ünnepségen az akadémiai vezetésk három egyetemi elismerést, öt OTDK első helyezetteknek szóló elismerő oklevelet, öt habilitált oklevelet adott át és öt frissen végzett doktort avatott fel.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.06.20. 17:59

Pénzjutalmat kapott az egyetemtől a SZEnergy Team

Hazatért a magyar csapat a Shell Eco-marathon Europe-ról: a SZEnergy csapata támogatóik és a sajtó képviselői előtt számolt be az energiahatékony versenyen elért negyedik helyezésükről.

Szerző: Pardavi Mariann | 2017.06.20. 14:02

Német trófeával nyitja az FS-szezont a BME FRT

Június második hétvégén rendezték az E-Race futamot Németországban, amit a Formula Student sorozat tesztversenyének tartanak. Szezon előtti időpontra szervezik, így a csapatok élesben próbálhatják ki, milyen eredményekre képes egyéves munkájukból született járművük. A BME FRT csapatkapitánya, Sipos Gábor számolt be a magyar sikerről.

Szerző: Pardavi Mariann | 2017.06.19. 11:08

Ön tudja, mit jelent a spin az autóiparban?

A jövő hálózati alkalmazásai alapvetően új elvárásokat támasztanak a szolgáltatások alatt működő hálózatokkal és felhőrendszerekkel szemben. A ma még csak vízióként létező Taktilis Internet szolgáltatásokkal megvalósíthatóvá válnak olyan szolgáltatások, mint a járművek távoli, összehangolt kontrollja.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.06.16. 10:30

Jövőre teljesen új járművel áll rajthoz az OECO a Shell Eco-marathonon

Sűrű volt az előző hónap az Óbudai Egyetemen, Kerekes Attila, a járműépítő hallgatók csapatmenedzsere pozitív eseményekről számolhatott be: Techtogether-győzelemről, műanyagipari szakmai napról, és arról, jövőre új környezetkímélő autót építenek.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.06.12. 12:20

A szezon első versenyére készül a BME FRT

Új videóval jelentkezett a BME FRT, melyben a 2017-es tesztidőszak első szakaszát mutatják be. A felvétel fókuszában a szezon első versenye, az E-Race áll.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.06.07. 14:25

A legjobb márkák közé került a Szegedi Tudományegyetem

A legjobb márkákat minősítő Superbrands 2017 díjat kapott a Szegedi Tudományegyetem. A szakmai szempontok és a fogyasztók körében végzett márkaismertségi és -kedveltségi kutatás alapján odaítélt elismerés visszajelzés az egyetemen folyó magas színvonalú oktatási, kutatási és gyógyító tevékenységről.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.06.06. 15:30

Gimex: Y és Z generáció integrálása

A győri GIMEX-Hidraulika Kft. igyekszik minden lehetőséget megragadni annak érdekében, hogy az ifjú nemzedékhez közelebb hozza a szakmát.

Szerző: | 2017.06.02. 15:50

Ipari szakembereknek adott díjat a BME

A díszpolgárok, majd a doktorok avatása és a kitüntetések átadása mellett Ipari Professzori Címeket és Neumann János Professzori Címet is adományozott a Műegyetem stratégiai döntéshozó testülete.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.05.30. 16:30

Stratégiai megállapodást kötött az Audi és az SZTE

Oktatási és kutatási együttműködésről kötött stratégiai megállapodást az Audi Hungária Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a felsőoktatási intézmény innovációs napján.

Szerző: MTI | 2017.05.30. 15:01

Elektromos hajtással is működő VW Golf GTI tanulmányautót mutattak be

A már jól bevált szokás szerint wolfsburgi ipari tanulók építették a VW Golfra alapuló tanulmányautót a most zajló Wörthersee Találkozóra. A wolfsburgiak a Sitech tanulóival kiegészülve 13-an dolgoztak az első alkalommal elektromos hajtással is rendelkező VW Golf GTI változaton.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.05.29. 12:25

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink